Ανακοινώσεις Τμήματος

Προκήρυξη Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη ακαδ. έτους 2017-2018

Στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση, ανακοινώθηκε η προκήρυξη θέσεων για το επόμενο ακαδ. έτος 2017-2018. Η προκήρυξη απευθύνεται στο σύνολο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όλους τους κύκλους σπουδών [προπτυχιακούς-μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες].

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί σε χώρες της Ευρώπης, θα έχει διάρκεια από 2 έως 3 μήνες και στοχεύει στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Τρίτη 06/06/2016 έως και την Παρασκευή 08/09/2016 [ώρα Ελλάδας 23:59], στην διαδικτυακή διεύθυνση https://erasmus.upatras.gr/

Την προκήρυξη , η οποία περιλαμβάνει τις πληροφορίες για τη διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής και τις χώρες, καθώς και υπόδειγμα του γράμματος αποδοχής μπορείτε να αναζητήσετε στο http://www.upatras.gr/el/node/6849 

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συστατικές επιστολές, που απαιτούνται για τη συμμετοχή των φοιτητών στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης», δεν επιδίδονται πλέον στους ενδιαφερόμενους, αλλά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο «Καταθετήριο Συστατικών Επιστολών», κατόπιν υποδείξεως των φοιτητών, που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στην διεύθυνση: systatikes.upatras.gr

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στην Συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ του Τμήματος, Ελευθερία Ροσμαράκη [γραφείο Β210, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ] καθώς και στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

12η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαῒου η 12η Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου μας, ένας θεσμός που πραγματοποιείται επί 12 έτη. Παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες των δευτεροετών Μεταπτυχιακών Φοιτητών αλλά και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος.

Οι εργασίες αφορούσαν τόσο την κατεύθυνση «Βιολογική Τεχνολογία», όσο και την κατεύθυνση «Εφαρμοσμένη Οικολογία – Διαχείριση Οικοσυστημάτων και Βιολογικών Πόρων». Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Καθηγητή Armen Trchounian του Yerevan State University/YSU με θέμα «Hydrogen Production by Bacteria: Phenomenon, Mechanisms and Perspectives».

Το ΠΜΣ του Τμήματος Βιολογίας λειτουργεί για περισσότερα από 20 συνεχή έτη. Το ΠΜΣ λειτουργεί αναμορφωμένο από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και έχει ως στόχο να παρέχει γνώσεις που θα αποβλέπουν στην άρτια θεωρητική και τεχνολογική κατάρτιση των νέων  επιστηµόνων ώστε αυτοί να στηρίξουν και προωθήσουν περαιτέρω τη βασική και εφαρµοσµένη έρευνα που διεξάγεται στα Πανεπιστήµια και στα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, αλλά και να  στελεχώσουν  µία  σειρά  από  υπηρεσίες  που  έχουν  σχέση  µε  την  υγεία,  την ποιότητα ζωής, τη διατροφή, την παρακολούθηση, την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν η Πρύτανις του Πανεπιστήμιου Καθηγήτρια κ. Β. Κυριαζοπούλου, ο Κοσμήτορας της ΣΘΕ Καθηγητής κ. Κ. Κουτσικόπουλος και η Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγήτρια Γ. Στεφάνου. Μετά την παρουσίαση όλων των ερευνητικών εργασιών ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και των παρισταμένων μελών ΔΕΠ κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία και την περαιτέρω βελτίωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Βιολογίας.

Ευχαριστήριο μήνυμα του συντονιστή της 12η Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών και παραλαβή βεβαιώσεων συμμετοχής

Αγαπητοί φοιτητές,

Εκ μέρους των Μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα παρουσίασης των διπλωματικών τους εργασιών. Μπορείτε να περάσετε από το γραφείο μου (Νο 365, 3ος όροφος, Τομέας Βιολογίας Ζώων, Εργαστήριο Ζωολογίας) για να παραλάβετε τις βεβαιώσεις συμμετοχή σας.

Με τιμή,

Στέφανος Νταϊλιάνης (συντονιστής Ημερίδας).

Η ομάδα BiTUP επανέρχεται με μία νέα εκδήλωση την Τρίτη 23 Μαΐου στις 17:00 στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών.

World Party, γιατί θα περιηγηθούμε σε πολλές χώρες ακούγοντας εμπειρίες από φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτές! UniLife, γιατί θα μιλήσουμε για τα Πανεπιστήμια άλλων χωρών, την καθημερινότητα και τη ζωή εκεί! Επίσης, θα υπάρχει ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ροσμαράκη!

Σας περιμένουμε για ένα ταξίδι στην Ευρώπη και στην Αμερική!

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα μας στο Facebook σ' αυτόν τον σύνδεσμο https://www.facebook.com/BiTUP-973118569477908/ για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές μας!"

sample image