Ανακοινώσεις Τμήματος

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο.

Διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων φοιτητών στη ΓΣ και στην Κοσμητεία της ΣΘΕ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σας διαβιβάζουμε σε συνημμένο αρχείο, έγγραφο το οποίο απευθύνεται στους συλλόγους των φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων), καθώς και στους φοιτητές με δικαίωμα συμμετοχής στα εκλεκτορικά σώματα για την εκλογή οργάνων διοίκησης των Α.Ε.Ι.. σύμφωνα με την παρ. β, του άρθ. 2 του Ν. 4485/2017.

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο ινστιτούτο ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ, στα πλαίσια χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος. (2)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα από τμήμα Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Χημείας, Βιολογίας ή άλλο συναφές, ενώ είναι επιθυμητή η εμπειρία σε αναλυτικές τεχνικές, τεχνικές μικροσκοπίας και καλλιέργεια κυττάρων. Επίσης πρέπει να μην έχει περάσει διάστημα >70 μηνών από το διδακτορικό.
Η χρηματοδότηση είναι για 15 μήνες ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας στα πλαίσια άλλου προγράμματος για 1 χρόνο ακόμα.
 
Σχετικά με το πρόγραμμα:
 
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών συστημάτων για θεραπεία ή/και διάγνωση ασθενειών, με την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας και της συνδυαστικής
χρήσης προηγμένων βιοϋλικών καθώς και απεικονιστικών μεθόδων, εξαργυρώνοντας την πολυετή εμπειρία σε προηγμένες τεχνικές ανάπτυξης και χαρακτηρισμού πολύ-λειτουργικών νανοσωματιδίων (ΝΣ), και την πρόσφατη γνώση που έχει αναπτυχθεί στο Εργαστήριό μας (στα πλαίσια ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα).
Συνδυάζοντας δομικά συστατικά με αντικαρκινική δράση, με άλλα που έχουν πρόσφατα ευρεθεί να μειώνουν την προσρόφηση οψωνινών (πρωτεϊνών στο αίμα που όταν καλύπτουν νανοσωματίδια και τα κάνουν ορατά στο ανοσοποιητικό σύστημα) στα ΝΣ, αυξάνοντας την διάρκεια κυκλοφορίας τους στο αίμα, και ως εκ τούτου την πιθανότητα τους να προσληφθούν από καρκινικά κύτταρα, ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΤΟΎΝ ΠΡΟΗΓΜΈΝΕΣ (ΝΑΝΟ)ΜΟΡΦΈΣ ΧΟΡΉΓΗΣΗΣ χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, ή ΝΑΝΟΦΑΡΜΑΚΑ. Επιπρόσθετα, στην επιφάνεια των ΝΣ, θα ακινητοποιηθούν μόρια-προσδέτες που θα επιλεγούν βάσει πρόσφατων δεδομένων σχετικά με τις οργανοτροπικές ιδιότητες εξωκυτταρικών κυστιδίων.
 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Καθ. κ. Σοφία Αντιμησιάρη ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ; 2610-962332).

Πρόγραμμα Ορκωμοσιών του Πανεπιστημίου Πατρών εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2017

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ορκωμοσιών του Πανεπιστημίου Πατρών, η ορκωμοσία της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 18/12/2017 στο Αμφιθέατρο Ι4 του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών σε δύο ομάδες, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Η α΄ ομάδα (40 ατόμων) θα ορκιστεί στις 9.00 πμ και η β΄ ομάδα (11 ατόμων) θα ορκιστεί στις 10.30 πμ.

Πάτρα,  22/11/2017

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (omades-orkomosia.pdf)omades-orkomosia.pdf[pdf]75 Kb
sample image