Ανακοινώσεις Τμήματος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Κυριακή  2 Ιουνίου 2019.

Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή.

Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
Για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
•    Είσοδος στο https://ps.modip.upatras.gr/
•    Σύνδεση με τη χρήση του UPnet ID και του προσωπικού κωδικού σας.
•    Επιλογή μαθήματος από τη λίστα των μαθημάτων που εμφανίζεται.
•    Συμπλήρωση του ερωτηματολογίου
•    Επιλογή «Υποβολή» ώστε να υποβάλετε το ερωτηματολόγιο για το συγκεκριμένο μάθημα.
•    Συνεχίζετε, σε χρόνο της επιλογής σας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για τα υπόλοιπα μαθήματα της λίστας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Εκδήλωση φοιτητών Τμήματος Βιολογίας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Επιτροπή Αγώνα Βιολογικού Πάτρας οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Βλαστοκύτταρα: Πρόοδος της Βιολογίας στα χέρια της κοινωνίας». Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Ηλίας Καζάνης, Λέκτορας του Τομέα Γενετικής, Βιολογίας Κυττάρου & Ανάπτυξης του Τμήματος Βιολογίας. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος πάνω στη χρήση των βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία ασθενών. Τέλος, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Υγεία για όλους – Φύλαξη βλαστοκυττάρων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17-4-2019 στην αίθουσα ΒΜ8 (026) στο Ισόγειο του Τμήματος, στις 12 μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που έχουν επιλεχθεί για την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) 2019, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών: Τμήματος Βιολογίας», Aριθμ Πρωτ.: 3656/2-7-2018, να προσκομίσουν άμεσα τη σύμβαση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Επιστ. Υπεύθυνη του Τμήματος M.Πανίτσα και στη συνέχεια στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης.

Κατεβάστε την ακόλουθη πλήρη ανακοίνωση.

Συμβουλευτική Επιτροπή για την υποστήριξη όσων ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ανακοινώνουμε ότι στο Τμήμα μας λειτουργεί πλέον η Συμβουλευτική Επιτροπή για την υποστήριξη όσων ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (όπως φοιτητές - προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί - με Αναπηρία ή χρόνια, σοβαρά προβλήματα υγείας, ψυχικές διαταραχές, προερχόμενοι από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, κ.ά.). Η Συμβουλευτική Επιτροπή λειτουργεί σε συνεχή και στενή συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών. Απαρτίζεται από τους κάτωθι:

Γεώργιο Μήτσαινα, Λέκτορα
Ηλία Καζάνη, Λέκτορα
Μαρία Τσέπα, Υπάλληλο Γραμματείας

Σύντομα η επιτροπή και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες από το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας (που, ενδεικτικά, παρέχει πρόσβαση σε κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχίατρο, ψυχολόγο αλλά και ιατρό φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης) θα ξεκινήσουμε τη συστηματική ενημέρωση όλων των φοιτητών και θα ακολουθεί τακτική ενημέρωση για πρωτοβουλίες/δράσεις της Επιτροπής που σας αφορούν!

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με το έργο του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου μας και για το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για εσάς, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2610 969696 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επιπλέον, το Τμήμα μας διαθέτει ήδη μία από τις πιο δραστήριες ομάδες εθελοντών φοιτητών, οι οποίοι θα συνδράμουν στη λειτουργία του προγράμματος «Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών».  Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να υποστηρίξετε εθελοντικά αυτήν την προσπάθεια, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας. Οι εθελοντές θα συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος, υποστηρίζοντας τους φοιτητές που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες. 

Τα μέλη της Επιτροπής και οι εθελοντές φοιτητές, είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!  Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε επικοινωνία σας μαζί μας θα διέπεται από απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

sample image