plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967, το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό.... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από... περισσότερα

 

Tο Ζωολογικό Μουσείο 

Στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών υπάρχει μεγάλος αριθμός... περισσότερα

 

Ανακοινώσεις

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ΙΚΥ

Tο Διοικητικό συμβούλιο του ΙΚY, κατόπιν πλήθους αιτημάτων, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από την Παρασκευή 28 Απριλίου, ώρα 17:00 έως την Τρίτη 2 Μαΐου, ώρα 17:00, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους να υποβάλλουν αίτηση με πλήρη στοιχεία ή/και να διορθωθούν τυχόν λανθασμένα στοιχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΚΟΛOΥΘΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (paratash_eko__1_.pdf)paratash_eko__1_.pdf[pdf]382 Kb

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΕΚΟ), ακαδ. έτους 2016-2017

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» (EKO), ακαδ. Έτους 2016-2017.

Το ΙΚΥ, ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδ. Έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.  

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ...

12η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας, την Πέμπτη 11 Μάϊου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα πλαίσια της Ημερίδας, η μεταπτυχιακοί φοιτητές και των δύο κατευθύνσεων (Βιολογική Τεχνολογία - Οικολογία, Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος) θα παρουσιάσουν την ερευνητική/διπλωματική τους εργασία/διατριβή (ερευνητικό αντικείμενο, σχεδιασμός και αποτελέσματα αν υπάρχουν).

Βάσει των παραπάνω, καλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι Διδάκτορες (κατόπιν επικοινωνίας να τον εκάστοτε επιβλέποντα) να κοινοποιήσουν στον συντονιστή της Ημερίδας κ. Νταϊλιάνη Στέφανο (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) τα στοιχεία της παρουσίασής τους, σύμφωνα με το πρότυπο που τους έχει κοινοποιηθεί (π.χ. τίτλος εργασίας, συγγραφείς, διεύθυνση/διευθύνσεις), το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να προετοιμαστεί έγκαιρα το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Με τιμή,
Στέφανος Νταϊλιάνης (συντονιστής Ημερίδας)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Παρατείνεται η προθεσμία ανανέωσης εγγραφών και δηλώσεων μαθημάτων εαρινών εξαμήνων ακαδ. έτους 2016-2017. Οι δηλώσεις μαθημάτων πραγματοποιούνται στην Ηλεκτρονική Γραμματεία με τους κωδικούς πρόσβασης που χορηγήθηκαν στους φοιτητές κατά την εγγραφή τους, στην Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://progress.upatras.gr από 24/4 έως 5/5/2017.

Πριν από τη δήλωση μαθημάτων θα πρέπει να έχει γίνει η ανανέωση εγγραφής στο εαρινό εξάμηνο.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΆΘΗΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ

Γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 31/03/2017 δεν θα πραγματοποιηθεί το μάθημα της Γενετικής Ανθρώπου-Ιατρικής Γενετικής λόγω ασθενείας της διδάσκουσας κ. Φ. Φωστήρα.

Το μάθημα θα αναπληρωθεί μετά από συνεννόηση με τους φοιτητές/τριες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Π.Μ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2017 – 2018

Έναρξη διαδικασίας επιλογής είκοσι (20) μεταπτυχιακών φοιτητών για απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις κατευθύνσεις:

α) Βιολογική Τεχνολογία και

β) Εφαρμοσμένη Οικολογία – Διαχείριση Οικοσυστημάτων και Βιολογικών Πόρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι την Παρασκευή 30-6-2017 ηλεκτρονικά στη δικτυακή πύλη:

https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm#

και σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας. Η δικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη από 19-4-2017 έως 30-6-2017.

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος Βιολογίας, τηλ. (2610) 969201, 969205 FAX: (2610) 991606  –  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.biology.upatras.gr

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Προκήρυξη ΠΜΣ 2017-2018.pdf)Προκήρυξη ΠΜΣ 2017-2018.pdf[pdf]333 Kb

Εθελοντική αιμοδοσία στο Τμήμα Βιολογίας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το Τμήμα Βιολογίας σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία  στις 22 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Η δράση θα πραγματοποιηθεί, μετά από κατάλληλη  προετοιμασία  του χώρου από το Κέντρο Αίματος, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Βιολογίας.

Παράλληλα με την αιμοδοσία και στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει η δυνατότητα από όσους το επιθυμούν, επιπροσθέτως της αιμοδοσίας ή και ανεξάρτητα από αυτή, να δώσουν δείγμα σιέλου σε προσωπικό του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) για την εγγραφή τους στην εθνική και παγκόσμια «δεξαμενή» δοτών μυελού των οστών.

Θέματα Διπλωματικών Εργασιών του Τομέα Βιολογίας Φυτών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Ανακοινώθηκαν τα θέματα Διπλωματικών Εργασιών του Τομέα Βιολογίας Φυτών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Κατεβάστε το ακόλουθο έγγραφο.

Διδασκαλία του μαθήματος Φιλοσοφία της Γνωσιακής Επιστήμης

Το μάθημα του Τμήματος Φιλοσοφίας «Φιλοσοφία της Γνωσιακής Επιστήμης» διδάσκεται σε συνδιδασκαλία με το Τμήμα Φιλοσοφίας κάθε Τετάρτη, ώρα 15.00-17.00μ.μ., στην αίθουσα ΑΠ2.

sample image