plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

Αναπλήρωση μαθήματος Βιοχημεία Ι

Το επιπρόσθετο μάθημα Βιοχημείας Ι  θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 12.00-14.00

 Ειρήνη Μαργιωλάκη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Κυριακή  2 Ιουνίου 2019.

Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή.

Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
Για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
•    Είσοδος στο https://ps.modip.upatras.gr/
•    Σύνδεση με τη χρήση του UPnet ID και του προσωπικού κωδικού σας.
•    Επιλογή μαθήματος από τη λίστα των μαθημάτων που εμφανίζεται.
•    Συμπλήρωση του ερωτηματολογίου
•    Επιλογή «Υποβολή» ώστε να υποβάλετε το ερωτηματολόγιο για το συγκεκριμένο μάθημα.
•    Συνεχίζετε, σε χρόνο της επιλογής σας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για τα υπόλοιπα μαθήματα της λίστας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ - 4η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tην Παρασκευή 12/04 στις 11:00 (μετά το μάθημα της Οργανικής Χημείας του 2ου Εξαμήνου), στην ίδια αίθουσα ΒΜ8 (026) του Τμήματος Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση της πειραματικής διαδικασίας της 3ης Εργαστηριακής Άσκησης (Χρωματογραφία).

Θα ακολουθήσει το εργαστήριο και για τις δύο ομάδες φοιτητών στον χώρο του εργαστηρίου, 2ος όροφος βορείου κτιρίου Χημείας.

Εκ του Εργαστηρίου
Θεόδωρος Τσέλιος, Αναπλ. Καθηγητής
Γεράσιμος Τσιβγούλης, Αναπλ. Καθηγητής

Εκδήλωση φοιτητών Τμήματος Βιολογίας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Επιτροπή Αγώνα Βιολογικού Πάτρας οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Βλαστοκύτταρα: Πρόοδος της Βιολογίας στα χέρια της κοινωνίας». Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Ηλίας Καζάνης, Λέκτορας του Τομέα Γενετικής, Βιολογίας Κυττάρου & Ανάπτυξης του Τμήματος Βιολογίας. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος πάνω στη χρήση των βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία ασθενών. Τέλος, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Υγεία για όλους – Φύλαξη βλαστοκυττάρων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17-4-2019 στην αίθουσα ΒΜ8 (026) στο Ισόγειο του Τμήματος, στις 12 μ.

Ανακοίνωση

Οι ομάδες Α και Β των τριτοετών φοιτητών που θα πραγματοποιούσαν την άσκηση «Σύσταση και Ιδιότητες του Αίματος μέρος ΙΙΙ» στις 8/4/2019,  θα την πραγματοποιήσουν στις 13/5/2019.

Από το εργαστήριο

Αλλαγή ώρας για το μάθημα ΜΕΑΒ (Διάλεξη Δομικής Βιολογίας)

Το μάθημα ΜΕΑΒ (Διάλεξη Δομικής Βιολογίας) την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει 13.00-15.00 (αντί για 11.00-13.00) προς διευκόλυνση των φοιτητών για την συμμετοχή τους σε προγραμματισμένη προσκεκλημένη ομιλία στα πλαίσια άλλου μαθήματος.

Ειρήνη Μαργιωλάκη

Συμβουλευτική Επιτροπή για την υποστήριξη όσων ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ανακοινώνουμε ότι στο Τμήμα μας λειτουργεί πλέον η Συμβουλευτική Επιτροπή για την υποστήριξη όσων ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (όπως φοιτητές - προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί - με Αναπηρία ή χρόνια, σοβαρά προβλήματα υγείας, ψυχικές διαταραχές, προερχόμενοι από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, κ.ά.). Η Συμβουλευτική Επιτροπή λειτουργεί σε συνεχή και στενή συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών. Απαρτίζεται από τους κάτωθι:

Γεώργιο Μήτσαινα, Λέκτορα
Ηλία Καζάνη, Λέκτορα
Μαρία Τσέπα, Υπάλληλο Γραμματείας

Σύντομα η επιτροπή και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες από το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας (που, ενδεικτικά, παρέχει πρόσβαση σε κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχίατρο, ψυχολόγο αλλά και ιατρό φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης) θα ξεκινήσουμε τη συστηματική ενημέρωση όλων των φοιτητών και θα ακολουθεί τακτική ενημέρωση για πρωτοβουλίες/δράσεις της Επιτροπής που σας αφορούν!

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με το έργο του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου μας και για το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για εσάς, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2610 969696 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επιπλέον, το Τμήμα μας διαθέτει ήδη μία από τις πιο δραστήριες ομάδες εθελοντών φοιτητών, οι οποίοι θα συνδράμουν στη λειτουργία του προγράμματος «Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών».  Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να υποστηρίξετε εθελοντικά αυτήν την προσπάθεια, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας. Οι εθελοντές θα συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος, υποστηρίζοντας τους φοιτητές που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες. 

Τα μέλη της Επιτροπής και οι εθελοντές φοιτητές, είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!  Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε επικοινωνία σας μαζί μας θα διέπεται από απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που έχουν επιλεχθεί για την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) 2019, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών: Τμήματος Βιολογίας», Aριθμ Πρωτ.: 3656/2-7-2018, να προσκομίσουν άμεσα τη σύμβαση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Επιστ. Υπεύθυνη του Τμήματος M.Πανίτσα και στη συνέχεια στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης.

Κατεβάστε την ακόλουθη πλήρη ανακοίνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Οι φοιτητές εισαγωγής Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 και μετά πρέπει να δηλώσουν τη Διπλωματική II με κωδικό ΒΙΟ_ΔΙΠΛ2.
Οι φοιτητές εισαγωγής Ακαδημαϊκού Έτους 2013-2014 και πριν, πρέπει να δηλώσουν Διπλωματική Εργασία II με κωδικό ΒΙΟ_ΗΕ03.

sample image