plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

Ανανεώσεις εγγραφής και δηλώσεις μαθημάτων

Οι ανανεώσεις εγγραφής και δηλώσεις μαθημάτων των φοιτητών του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας παρατείνονται από Τρίτη 4-12-2018 έως Κυριακή 9-12-2018.

 Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Ηθολογία - Διάλεξη - Γιοχάννες Φουφόπουλος

Ο Γιοχάννες Φουφόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan, θα δώσει ανοικτή διάλεξη με θέμα:

“Ο χορός του διαβόλου: η παραποίηση της συμπεριφοράς ξενιστή στην υπηρεσία της αναπαραγωγής των παρασίτων”.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ., στην μικρή Αίθουσα των Εργαστηρίων Ζωολογίας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ηθολογίας.

Ο διδάσκων του μαθήματος της Ηθολογίας

Σίνος Γκιώκας

Ανακοίνωση

Αναρτήθηκε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας των μαθημάτων του ΠΜΣ “Εκτίμηση Βιοποικιλότητας και Βιοπαρακολούθηση Ειδών & Οικοτόπων” & "Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Διαχείριση Φυσικών Περιοχών".

Κατεβάστε τα ακόλουθα αρχεία.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.
Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα.
Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή.
Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
Για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

  • Είσοδος στο https://ps.modip.upatras.gr/.
  • Σύνδεση με τη χρήση του UPnet ID και του προσωπικού κωδικού σας.
  • Επιλογή μαθήματος από τη λίστα των μαθημάτων που εμφανίζεται.
  • Συμπλήρωση του ερωτηματολογίου
  • Επιλογή «Υποβολή» ώστε να υποβάλετε το ερωτηματολόγιο για το συγκεκριμένο μάθημα.
  • Συνεχίζετε, σε χρόνο της επιλογής σας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για τα υπόλοιπα μαθήματα της λίστας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Online_Evaluation_Οδηγίες2017-2018.pdf)Online_Evaluation_Οδηγίες2017-2018.pdf[pdf]840 Kb

Δοκιμαστικά μαθήματα υποψηφίων για τη θέση της Βιοχημείας

Δευτέρα, 12-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Αθανασιάδης Αλέξανδρος

Δομή των πρωτεϊνών

11.00

2

Γεωργιάδου Μαρία

»

12.00

3

Γούλας Θεόδωρος

»

12.30

4

Δαμαλάς Αλέξανδρος

»

13.30

 

Τρίτη, 13-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Δασκαλάκης Ευάγγελος

Κινητική ενζυμικών αντιδράσεων: Μοντέλο MichaelisMenten

11.00

2

Δελή Φωτεινή

»

11.30

3

Καποδίστρια Αικατερίνη

»

13.00

4

Κυριακίδης Εμμανουήλ

»

13.30

 

Τετάρτη, 14-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Λαμπροκωστοπούλου Αγαρίστη

Αλλοστερικά ένζυμα και μηχανισμοί ρυθμιστικής δράσης τους

11.00

2

Μακρυδάκης Μανούσος

»

11.30

3

Μαλαβάκη Χριστίνα

»

12.00

4

Μαυρίδης Κωνσταντίνος

»

12.30

5

Μπέη Αικατερίνη

»

13.00

 

Πέμπτη, 15-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Μυλωνάς Ευστράτιος

Κύκλος Krebsκαι βιολογική σημασία του

11.00

2

Νιαράκη Άννα

»

11.30

3

Νιφλή Αρτεμισία – Φοίβη

»

12.00

4

Παπαμώκος Γεώργιος

»

12.30

5

Παπαποστόλου Ιωάννης

»

13.00

6

Πελέλη Μαρία

»

13.30

 

 Παρασκευή, 16-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Σωτηρόπουλος Ιωάννης

Λιποπρωτεΐνες του αίματος (VLDL, LDL, HDL): δομή, σχηματισμός και λειτουργία τους

11.00

2

Τριανταφυλλίδου

Ειρήνη – Εύα

»

11.30

3

Αλεξόπουλος Χαράλαμπος

»

12.00

4

Gisele Ferreira de Souza

»

12.30

Τα δοκιμαστικά μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές και τα μέλη του Τμήματος, καθώς και τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος για τη θέση της Βιοχημείας.

Οι παρουσιάσεις των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Βιολογίας (005, ισόγειο Τμήματος).

Αναβολή και μετάθεση ημερομηνίας δοκιμαστικών μαθημάτων υποψηφίων για τη θέση Βιοχημείας

Λόγω κατάληψης του κτιρίου της Βιολογίας Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16/11, τα δοκιμαστικά μαθήματα για τη υποψηφίων για τη θέση της Βιοχημείας που είχαν που είχαν προγραμματιστεί για τις παραπάνω ημέρες αναβάλλονται για την Τρίτη και Τετάρτη 20 και 21/11 ως εξής:


Τρίτη, 20-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Μυλωνάς Ευστράτιος

Κύκλος Krebsκαι βιολογική σημασία του

11.00

2

Νιαράκη Άννα

»

11.30

3

Νιφλή Αρτεμισία – Φοίβη

»

12.00

4

Πελέλη Μαρία

»

13.00

 Τετάρτη, 21-11-2018

 

Α/Α

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ

1

Σωτηρόπουλος Ιωάννης

Λιποπρωτεΐνες του αίματος (VLDL, LDL, HDL): δομή, σχηματισμός και λειτουργία τους

11.00

2

Τριανταφυλλίδου

Ειρήνη – Εύα

»

11.30

3

Αλεξόπουλος Χαράλαμπος

»

12.00

4

Gisele Ferreira de Souza

»

12.30

Τα δοκιμαστικά μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές και τα μέλη του Τμήματος, καθώς και τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος για τη θέση της Βιοχημείας.

Οι παρουσιάσεις των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Βιολογίας (005, ισόγειο Τμήματος).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2018-2019

Με την παρούσα ανακοίνωση γνωστοποιείται στους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας η έναρξη του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Πανεπιστημίου Πατρών: Τμήματος Βιολογίας» για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σύμφωνα με την πρόσκληση ΕΚΤΠ01 με Α/Α ΟΠΣ.: 2702 και αριθμ πρώτ.: 3656/2-7-2018 με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Κατεβάστε την ακόλουθη ανακοίνωση-πρόσκληση και την αίτηση.

Κατατακτήριες Εξετάσεις του Τμήματος Βιολογίας

Οι Κατατακτήριες Εξετάσεις του Τμήματος Βιολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα διεξαχθούν στις 12/12/2018 ημέρα Τετάρτη στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος από 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

{Φ 1/192329/Β3/13-12-2013

Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 3185/16-12-2013 τ.Β΄)

Άρθρο 2 παρ. 7 «Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων»

α) Στις αίθουσες όπου θα διενεργηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Στην είσοδο κάθε αίθουσας εξετάσεων αναρτάται ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων.

β) Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου προσκομίζεται από αυτόν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του.

γ) Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες, υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα.

δ) Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.

ε) Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.

στ) Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του

αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.

ζ) Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.}

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ορκωμοσία αποφοίτων Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 στο Αμφιθέατρο ΑΑ΄ Κτιρίου Διοίκησης – Πρυτανεία.

sample image