plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΑΚΤΕΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις επανεξέτασης για βελτίωση βαθμολογίας προακτέου βαθμού θα γίνονται από 2 Ιουλίου 2019 έως 19 Ιουλίου 2019 στη Γραμματεία του Τμήματος. Υπενθυμίζουμε ότι αίτηση μπορούν να κάνουν οι φοιτητές των τριών πρώτων ετών και μόνο για ένα μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν επιτυχώς κατά την εξεταστική του Φεβρουαρίου 2019 ή την εξεταστική Ιουνίου 2019 του έτους κατά το οποίο φοιτούν.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιολογίας στην υπ΄αριθ. 4/21-12-2016 συνεδρίασή της αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας επανεξέτασης για βελτίωση βαθμολογίας προακτέου βαθμού, σύμφωνα με την  υπ΄αριθ. 104/1-12-2016 απόφαση της Συγκλήτου, ως εξής:

  1. Μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου φοιτητή προς τη Γραμματεία του Τμήματος, εντός ειδικής προθεσμίας που θα καθορίζεται μετά το πέρας των εξεταστικών περιόδων Φεβρουαρίου και Ιουνίου, είναι δυνατή η επανεξέτασή του με σκοπό τη βελτίωση της βαθμολογίας του (προακτέου βαθμού).
  2. Η επανεξέταση επιτρέπεται κατά τη επαναληπτική εξέταση Σεπτεμβρίου για ένα (1) μάθημα ανά έτος χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου του ιδίου ακαδημαϊκού έτους και μόνο, για τους φοιτητές που φοιτούν στο έτος αυτό, πρωτοετείς, δευτεροετείς και τριτοετείς.
  3. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μαθημάτων είναι τρία (3) συνολικά για κάθε φοιτητή και οι φοιτητές μπορούν να επανεξετάζονται και σε υποχρεωτικά και σε μαθήματα επιλογής. Μεταξύ των βαθμών εξέτασης και επανεξέτασης υπολογίζεται ο μεγαλύτερος.
  4. Οι δύο βαθμοί καταχωρίζονται κανονικά στα βαθμολόγια των αντίστοιχων εξεταστικών περιόδων (Χειμερινού ή εαρινού και Σεπτεμβρίου) και εμφανίζονται στην αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή με σχετική ένδειξη και επεξήγηση για το βαθμό που υπολογίζεται στο βαθμό πτυχίου.

Οι αιτήσεις γίνονται στη Γραμματεία είτε αυτοπροσώπως, είτε ηλεκτρονικά (e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), είτε με FAX 2610 997306

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Αναβαθμολόγηση_αίτηση.pdf)Αναβαθμολόγηση_αίτηση.pdf[pdf]159 Kb

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2019

Αναρτήθηκε το Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2019.

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ -ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το αργότερο μέχρι τις 15/7/2019 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι παρουσιάσεις Προπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών και το αργότερο μέχρι τις 15/7/2019 να έχουν υποβληθεί στη Γραμματεία οι βαθμολογίες των διπλωματικών εργασιών και των μαθημάτων.

Τελική ημερομηνία καταχώρησης της βαθμολογίας από τους διδάσκοντες στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και υποβολής των υπογεγραμμένων από τους διδάσκοντες βαθμολογίων στη Γραμματεία είναι η Δευτέρα 15/7/2019.


Πάτρα, 06/06/2019
Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 30 Ιουλίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. στην Αίθουσα  Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» (κτήριο Πρυτανείας  Α΄ όροφος).

Οι προς ορκωμοσία φοιτητές υποχρεούνται να ενδύονται με την τήβεννο του Πανεπιστημίου μας, προσερχόμενοι 30 λεπτά νωρίτερα στο χώρο της τελετής.

Προκήρυξη ERASMUS+ για Πρακτική Άσκηση 2019-2020

Στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση, ανακοινώθηκε η προκήρυξη θέσεων για το επόμενο ακαδημαικό έτος 2019-2020.

Η προκήρυξη απευθύνεται σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από όλους τους κύκλους σπουδών [προπτυχιακούς - μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες].

Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων:  Δευτέρα 03.06.2019 έως Παρασκευή 06.09.2019 [ώρα Ελλάδας 23:59].

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο http://www.upatras.gr/el/node/8389

Η Συντονίστρια του προγράμματος ERASMUS+

Ε. Ροσμαράκη

Διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη Διευθυντών Τομέων του Τμήματος Βιολογίας

Τομέας Βιολογίας Ζώων εκλογές στις 19/6 και ώρα 9.00-12.00 αίθουσα Συνεδριάσεων Τμήματος Βιολογίας

Υποψήφιος κ. Σίνος Γκιώκας, Αναπληρωτής Καθηγητής

 
Τομέας Γενετικής, Βιολογίας Κυττάρου και Ανάπτυξης εκλογές στις 19/6 και ώρα 9.00-12.00 αίθουσα Συνεδριάσεων Τμήματος Βιολογίας

Υποψήφιος κ. Γεώργιος Αγγελής, Καθηγητής


Τομέας Βιολογίας Φυτών εκλογές στις 26/6 και ώρα 9.00-12.00 αίθουσα Συνεδριάσεων Τμήματος Βιολογίας

Υποψήφιος κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής

Εξετάσεις του Εργαστηρίου για το μάθημα της Βιοστατιστικής

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 θα γίνουν οι εξετάσεις του Εργαστηρίου για το μάθημα της Βιοστατιστικής.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του μαθήματος http://thalis.math.upatras.gr/~vpiperig/Biostatistics/index.html σχετικά με τις εξετάσεις

Η διδάσκουσα

Βιολέττα Πιπερίγκου

Τροποποιημένο πρόγραμμα εξεταστικής Ιουνίου 2019

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ»

Η πρόοδος είναι απαλλακτική.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να βελτιώσουν το βαθμό τους μπορούν να επανεξεταστούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία εξέτασης 1/7/2019 και μόνο.

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο.

sample image