plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

13η Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 διοργανώθηκε η 13η Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας (Κεντρική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους φοιτητές μας για την άριστες παρουσιάσεις τους, καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Διαβάστε τα πρακτικά εδώ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Αξιότιμες-οι,

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίων από τους φοιτητές του Ιδρύματός  μας εφαρμόζεται σε όλα τα ακαδημαϊκά Τμήματα και για όλα τα Προγράμματα σπουδών. Η διαδικασία συμπλήρωσης για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 30 Απριλίου 2018. Για την ενημέρωσή σας και για τον καλύτερο συντονισμό της διαδικασίας, σας επισυνάπτουμε αρχείο με ποσοτικά στοιχεία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων έως τώρα.

Σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη ενημέρωσης των φοιτητών μέσω συνεχών αναρτήσεων, όπως στο δικτυακό τόπο, ανακοινώσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και forums φοιτητών του Τμήματός σας. 

Στο πλαίσιο αυτό, σας αναφέρουμε ως παραδείγματα την παρουσίαση του power point με τις οδηγίες συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, το οποίο σας έχει ήδη αποσταλεί και επισυνάπτεται εκ νέου στο παρόν,  καθώς και πιθανή δημοσίευση  του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://ps.modip.upatras.gr, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τους διδάσκοντες, στις ανακοινώσεις των μαθημάτων στην πλατφόρμα του eclass για πιο άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων φοιτητών.

Εξίσου σημαντική είναι η δια ζώσης ενημέρωση των φοιτητών από τους διδάσκοντες στη διάρκεια των διαλέξεων για τη διαδικασία και τα οφέλη της διατύπωσης των απόψεών τους με τη μορφή σχολίων (βλ. συνημμένο αρχείο παρουσίασης). Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται στους φοιτητές ότι η υλοποίηση της εφαρμογής έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ανωνυμία τους.

Παρακαλούμε επίσης να επισημανθεί στους φοιτητές των Τμημάτων σας ότι τα ερωτηματολόγια είναι δυνατόν να συμπληρώνονται και μέσω κινητού τηλεφώνου στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση  https://ps.modip.upatras.gr.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε προκύψει  και ελπίζουμε στη συνεργασία σας, ώστε να κυλήσει απρόσκοπτα η διαδικασία και για αυτό το εξάμηνο.

Από τη Γραμματεία της ΜΟΔΙΠ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Online_Evaluation_Οδηγίες2017-2018.pdf)Online_Evaluation_Οδηγίες2017-2018.pdf[pdf]840 Kb

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στην Κεντρική Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η 13η Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της ημερίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ενημερωτική ομιλία για τα προγράμματα Erasmus+ Studies & Erasmus+ Practice

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στα πλαίσια της 13ης Ημερίδας των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τα προγράμματα Erasmus+ Studies και Erasmus+ Practice.

Η ομιλία η οποία απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος, είναι προγραμματισμένη για τις 12:45 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Συντονίστρια του Προγράμματος

Ε. Ροσμαράκη

Αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης μαθημάτων

Η εξέταση του μαθήματος Βιολογία Φυτών ΙΙ που ήταν προγραμματισμένη την Τετάρτη 6/6 και ώρα 12:00-15:00 μμ. μεταφέρεται  την Παρασκευή 29/6 και ώρα 9:00-12:00.

Το μάθημα Περιβαλλοντική Φυσιολογία Ζωϊκών Οργανισμών που ήταν προγραμματισμένο την Παρασκευή 29-6, μεταφέρεται την Τετάρτη 6/6 και ώρα 12:00-15:00.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Οι δηλώσεις μαθημάτων χειμερινών εξαμήνων ΜΟΝΟ για τους ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (ΜΟΝΟ ΑΠΟ 9ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ) για τη συμμετοχή τους στην ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Ηλεκτρονική Γραμματεία, από 16/5 έως 31/5/2018

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://progress.upatras.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ

1. Αν δεν πραγματοποιηθεί εντός της ανωτέρω προθεσμίας δήλωση μαθημάτων ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ εξαμήνων, ο φοιτητής δεν έχει δικαίωμα εξέτασης σε μαθήματα χειμερινών εξαμήνων. 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΣ

2. Η δήλωση μαθήματος θεωρείται ότι έχει καταχωρηθεί στο σύστημα μόνον όταν ο φοιτητής ολοκληρώσει την οριστική υποβολή της με «Αποθήκευση» στο σύστημα.

Διευκολύνσεις φοιτητών για τις Φοιτητικές εκλογές

Κατεβάστε την ακόλουθη ανακοίνωση

Οι εργαστηριακές εξετάσεις του μαθήματος Βιολογίας Φυτών Ι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαστηριακές εξετάσεις της Βιολογίας Φυτών Ι για τους επί πτυχίω φοιτητές θα γίνουν την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 13:00 μ.μ.  στην Αίθουσα ασκήσεων του Εργαστηρίου Βοτανικής (Β/Μ 133).

Εκ του εργαστηρίου,

Σπανού Σοφία
Δημήτριος Τζανουδάκης

Προκήρυξη εκλογών, για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Βιολογίας

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 Έχοντας υπόψη:
1.    την υπ’ αριθ. 420/14247/7-6-2016 (αρ. πρωτ. Κοσμ. ΣΘΕ 275/8-6-2016) διαπιστωτική πράξη περί εκλογής της Προέδρου του Τμήματος Βιολογίας,
2.    τις διατάξεις της περ. δ της παρ. 11 του άρθ. 19, του άρθ. 23 και του άρθ. 84 του Ν. 4485/2017,
3.    το άρθ. 2 του Ν. 4473/2017 και
4.    την αρ. πρωτ. 144363/Ζ1/1-9-2017 ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Θ. με θέμα: «Ζητήματα οργάνων διοίκησης των Α.Ε.Ι., μετά τη δημοσίευση του ν. 4485/2017 (Α΄ 114)».
 
Αποφασίζει
την προκήρυξη εκλογών, για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Βιολογίας, η θητεία των οποίων λήγει την 31-8-2018.  Ως ημερομηνία διεξαγωγής των ανωτέρω εκλογών ορίζεται η 6/6/2018  ημέρα Τετάρτη  από ώρα 09:00 έως 13:00.  Σύμφωνα με την παρ. 7, του αρθ. 23 του Ν. 4485/2017, «η ψηφοφορία είναι άμεση και μυστική και διεξάγεται με κάλπη ταυτόχρονα για τους υποψήφιους Προέδρους και Αναπληρωτές Προέδρους, σε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας τέτοια που να επιτρέπει τη διεξαγωγή επαναληπτικής ψηφοφορίας την ακριβώς επόμενη εργάσιμη ημέρα». Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη διαδοχική εργάσιμη ημέρα ήτοι την 7/6/2018, ημέρα Πέμπτη από ώρα 09.00 έως 13.00.

Κατεβάστε την ανακοίνωση

sample image