Ανακοινώσεις Προπτυχιακών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΆΘΗΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ

Γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 31/03/2017 δεν θα πραγματοποιηθεί το μάθημα της Γενετικής Ανθρώπου-Ιατρικής Γενετικής λόγω ασθενείας της διδάσκουσας κ. Φ. Φωστήρα.

Το μάθημα θα αναπληρωθεί μετά από συνεννόηση με τους φοιτητές/τριες.

Διδασκαλία του μαθήματος Φιλοσοφία της Γνωσιακής Επιστήμης

Το μάθημα του Τμήματος Φιλοσοφίας «Φιλοσοφία της Γνωσιακής Επιστήμης» διδάσκεται σε συνδιδασκαλία με το Τμήμα Φιλοσοφίας κάθε Τετάρτη, ώρα 15.00-17.00μ.μ., στην αίθουσα ΑΠ2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Ξεκινούν οι δηλώσεις μαθημάτων εαρινών εξαμήνων ακαδ. έτους 2016-2017. Οι δηλώσεις μαθημάτων πραγματοποιούνται στην Ηλεκτρονική Γραμματεία με τους κωδικούς πρόσβασης που χορηγήθηκαν στους φοιτητές κατά την εγγραφή τους, στην Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://progress.upatras.gr έως 9/4/2017.

Πριν από τη δήλωση μαθημάτων θα πρέπει να έχει γίνει η ανανέωση εγγραφής στο εαρινό εξάμηνο.

1. Οι φοιτητές που φοιτούν στο 2ο εξάμηνο φοίτησης επιλέγουν:
(α) τα 3 Υποχρεωτικά μαθήματα του Β΄ εξαμήνου = 24 ECTS
(β) μαθήματα επιλογής της Ομάδας Α = 6 ECTS

2. Οι φοιτητές που φοιτούν στο  4ο εξάμηνο φοίτησης επιλέγουν:
(α) τα 4 Υποχρεωτικά μαθήματα του Δ΄ εξαμήνου = 30 ECTS
Οφειλόμενα από Β΄ εξάμηνο ≤ 32  ECTS

3. Οι φοιτητές που φοιτούν στο 6ο εξάμηνο φοίτησης επιλέγουν:
(α) τα 4 Υποχρεωτικά μαθήματα = 24 ECTS
(β) μαθήματα επιλογής της Ομάδας  Γ  = 6   ECTS
Οφειλόμενα από Β΄ και Δ΄εξάμηνα ≤  62 ECTS

4. Οι φοιτητές που φοιτούν στο 8ο εξάμηνο φοίτησης επιλέγουν:
Επιλέγονται στο Η΄ Εξάμηνο:
(α) μαθήματα των Ομάδων Γ & Ε = 30 ECTS
Οφειλόμενα από Β΄, Δ΄ και  ΣΤ΄ εξάμηνα  ≤ 100 ECTS

5. Οι επί πτυχίω φοιτητές (εισαγωγή από το ακαδ. έτος 2012-2013 και πριν) δηλώνουν τα οφειλόμενα μαθήματα εαρινών  εξαμήνων σύμφωνα με το ισχύον Πρόγραμμα Σπουδών ακαδ. έτους 2016-2017.  (Δήλωση όλων των οφειλομένων Β΄, Δ΄, ΣΤ΄ και  Η΄  εξαμήνων ≤130 ECTS)

Προϋποθέσεις λήψης πτυχίου:

  • Η επιτυχής εξέταση σε όλα τα Υποχρεωτικά Μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών.
  • Για τους φοιτητές εισαγωγής 2009 – 2010 και επομένους απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου η συμπλήρωση τουλάχιστον 240 μονάδων ECTS (πιστωτικές μονάδες).
  • Για τους φοιτητές εισαγωγής 2008 – 2009 και προηγουμένους απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου η συμπλήρωση τουλάχιστον 150 διδακτικών μονάδων (Δ.Μ.)

ΠΡΟΣΟΧΗ

  1. Αν δεν πραγματοποιηθεί εντός των προθεσμιών ανανέωση εγγραφής και δήλωση μαθημάτων, ο φοιτητής δεν έχει δικαίωμα εξέτασης σε μαθήματα. ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΣ
  2. Οι διδακτικές μονάδες και οι μονάδες ECTS κατοχυρώνονται για κάθε μάθημα, ισχύουν και προσμετρούνται για τη λήψη του πτυχίου με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος και όχι με την αρχική δήλωση.
  3. Οι φοιτητές εισαγωγής 2009 – 2010 και επόμενοι πρέπει να μετρήστε με προσοχή τις μονάδες ECTS, ώστε να συμπληρώνονται οι 240 ECTS  για τη λήψη του πτυχίου. Όσοι από την παραπάνω κατηγορία φοιτητές έχουν λιγότερες μονάδες ECTS από 240 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ.
  4. Οι φοιτητές εισαγωγής 2008 – 2009 και προηγούμενοι πρέπει να μετρήστε με προσοχή τις διδακτικές μονάδες, ώστε να συμπληρώνονται οι 150 διδακτικές μονάδες για τη λήψη του πτυχίου. Όσοι από την παραπάνω κατηγορία επί πτυχίω φοιτητές έχουν λιγότερες διδακτικές μονάδες από 150 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ.
  5. Τα μαθήματα που καταργήθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν επιτυχώς πρέπει να αντικατασταθούν από μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών ακαδ. έτους 2016-2017.
  6. Η δήλωση μαθήματος θεωρείται ότι έχει καταχωριστεί στο σύστημα μόνον όταν ο φοιτητής ολοκληρώσει την οριστική υποβολή της με «Αποθήκευση» στο σύστημα.
  7. Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα στη δήλωση μαθημάτων μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΑΚΤΕΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιολογίας στην υπ΄αριθ. 4/21-12-2016 συνεδρίασή της αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας επανεξέτασης για βελτίωση βαθμολογίας προακτέου βαθμού, σύμφωνα με την  υπ΄αριθ. 104/1-12-2016 απόφαση της Συγκλήτου, ως εξής:

1. Μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου φοιτητή προς τη Γραμματεία του Τμήματος, εντός ειδικής προθεσμίας που θα καθορίζεται μετά το πέρας των εξεταστικών περιόδων Φεβρουαρίου και Ιουνίου, είναι δυνατή η επανεξέτασή του με σκοπό τη βελτίωση της βαθμολογίας του (προακτέου βαθμού).

2. Η επανεξέταση επιτρέπεται κατά τη επαναληπτική εξέταση Σεπτεμβρίου για ένα (1) μάθημα ανά έτος χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου του ιδίου ακαδημαϊκού έτους και μόνο, για τους φοιτητές που φοιτούν στο έτος αυτό, πρωτοετείς, δευτεροετείς και τριτοετείς.

3. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μαθημάτων είναι τρία (3) συνολικά για κάθε φοιτητή και οι φοιτητές μπορούν να επανεξετάζονται και σε υποχρεωτικά και σε μαθήματα επιλογής. Μεταξύ των βαθμών εξέτασης και επανεξέτασης υπολογίζεται ο μεγαλύτερος.

4. Οι δύο βαθμοί καταχωρίζονται κανονικά στα βαθμολόγια των αντίστοιχων εξεταστικών περιόδων (Χειμερινού ή εαρινού και Σεπτεμβρίου) και εμφανίζονται στην αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή με σχετική ένδειξη και επεξήγηση για το βαθμό που υπολογίζεται στο βαθμό πτυχίου.

sample image