Ανακοινώσεις Τμήματος

Εθελοντική αιμοδοσία στο Τμήμα Βιολογίας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το Τμήμα Βιολογίας σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία  στις 22 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Η δράση θα πραγματοποιηθεί, μετά από κατάλληλη  προετοιμασία  του χώρου από το Κέντρο Αίματος, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Βιολογίας.

Παράλληλα με την αιμοδοσία και στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει η δυνατότητα από όσους το επιθυμούν, επιπροσθέτως της αιμοδοσίας ή και ανεξάρτητα από αυτή, να δώσουν δείγμα σιέλου σε προσωπικό του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) για την εγγραφή τους στην εθνική και παγκόσμια «δεξαμενή» δοτών μυελού των οστών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η διανομή συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2016-2017 θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017.

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να κάνουν πρώτα δήλωση μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2016-2017 και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

 Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο - Σχολική Ημερίδα με θέμα: «Eγκέφαλος…ο Σκηνοθέτης της ζωής μας»

Η  Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες  και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τα Σχολεία, 1ο  ΓΕΛ  Nαυπάκτου, Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών,  3 ο  ΓΕΛ Πατρών, 4 ο   Γυμν. Πύργου,  9 ο   Γυμν. Πατρών,  Γυμν. Αγίου Βασιλείου, Γυμν. Αντιρρίου, Γυμνάσιο Ευπαλίου, Γυμνάσιο Καράτουλα,  Πρότυπο  Πειραματικό Γυμν. Παν. Πατρών,  6 ο   Δημ.  Σχ.  Πύργου, 50 ο   Δημ.  Σχ.  Πατρών και Πρότυπο Πειραματικό Δημ. Σχ.  Παν. Πατρών, διοργανώνουν στο πλαίσιο  της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο», Σχολική Ημερίδα με  θέμα: «Eγκέφαλος…ο Σκηνοθέτης  της ζωής μας» Κυριακή 19 Μαρτίου  2017, ώρα 10:00 π.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Η «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» είναι μια διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος που συντονίζεται από την
 European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies και την International Brain Research Organization.
 
Η  εκδήλωση έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της δράσης του Παν. Πατρών  «Τα σχολεία πηγαίνουν  Πανεπιστήμιο» και υποστηρίζεται από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των συμμετεχόντων Σχολείων

Στην οργάνωση συμμετείχαν: Ατσοπάρδη Κορίνα (MSc)̃̃,  οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες:   Ανέστη Μ., Κοροβίλα Χ.,  Λογοθέτη Σ., Σταυροπούλου Ν., οι  φοιτητές/τριες: Βαρδάκας Π., Βύνια Μ., Γερασιμάτου Β., Ζιάμπα Κ., Κότσιρα Χ.&  η Βιολόγος Χαραλαμποπούλου Α.

Χορηγοί: ΕΛΚΕ Παν. Πατρών, Ερευνητικό Πειραματικό Κέντρο ELPEN, GENESIS Pharma,  Researchers΄ Night.

Κατεβάστε το ακόλουθο πρόγραμμα. 

1st Biology Career Day

Θέλεις να πληροφορηθείς για υποτροφίες και μεταπτυχιακά; Για την Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων; Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να κάνεις μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας;

Αν ναι, τότε είναι ευκαιρία να έρθεις στην εκδήλωση της BiTUP, όπου οι ομιλητές μας θα σε κατατοπίσουν.
Η ΒiTUP είναι η 1η φοιτητική ομάδα Βιολόγων που διοργανώνει για πρώτη φορά ένα event που ενδιαφέρει κάθε Βιολόγο φοιτητή. Μην το χάσεις!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας βρείτε στο εξής email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , αλλά και σε Facebook: https://www.facebook.com/Bitup-973118569477908/ Twitter: https://twitter.com/BioTeamUP

 

sample image