plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

Eξετάσεις εργαστηρίων του μαθήματος ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΦΥΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξετάσεις στα εργαστήρια του μαθήματος ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΦΥΤΩΝ, θα πραγματοποιηθούν την ΤΡΙΤΗ  17.09.2013.
Προκειμένου να καθοριστούν τα τμήματα των εργαστηρίων, οι φοιτητές, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εξετάσεις, πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι και την Παρασκευή 14.09.2013.

Δηλώσεις γίνονται και με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις στα φυτολόγια.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι από τους φοιτητές παρελθόντων ετών οφείλουν και προτίθενται να συμμετέχουν στις εξετάσεις, πρέπει επίσης να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Μετά την Παρασκευή 14.09.2013 δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή στις εξετάσεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα με του συμμετέχοντες και τα τμήματα, στα οποία θα εξετασθούν οι φοιτητές θα δημοσιοποιηθεί μετά το πέρας των δηλώσεων.

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

Ιατρού Γρηγόριος
Καθηγητής

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Προκήρυξη για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην προκήρυξη για εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας για το ακαδημαϊκό έτος         2013 – 2014, ανεγράφη εκ παραδρομής ως ημερομηνία διεξαγωγής της συνέντευξης η 6η Οκτωβρίου 2013, ενώ η σωστή ημερομηνία είναι Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.30 π.μ., στη Γραμματεία του Τμήματος.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Δ.Ε. - ΑΙΤΗΣΗ.pdf)ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Δ.Ε. - ΑΙΤΗΣΗ.pdf[pdf]87 Kb

Διαδικασία εκτύπωσης Διδακτορικών Διατριβών

Ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει στο Τμήμα Δημοσιευμάτων το πρωτότυπο κείμενο της διατριβής, έγγραφο της τριμελούς Επιτροπής που επιβλέπει το διδακτορικό, καθώς και την ανάλογη ποσότητα φωτοαντιγραφικού χαρτιού. Η εκτύπωση γίνεται δωρεάν για 50 αντίτυπα, η δε βιβλιοδεσία γίνεται από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών με το ανάλογο κόστος.

Για εκτύπωση πέραν των 50 αντιτύπων προβλέπεται καταβολή της δαπάνης για την εκτύπωση και βιβλιοδεσία των επιπλέον αντιτύπων.
Επισημαίνεται ότι το Τμήμα Δημοσιευμάτων δεν αναλαμβάνει εκτυπώσεις Διπλωματικών εργασιών, Master και υλικού που αφορά μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι, η αναζήτηση του εντύπου, που απαιτείται να προσκομίζετε στο Τμήμα Δημοσιευμάτων συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, γίνεται στις Γραμματείες των Τμημάτων μέσω της ιστοσελίδας http://www.syggrammata.admin.upatras.gr

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (eudoxus.jpg)eudoxus.jpg[Image]269 Kb

ΤΕΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΙ (εξεταστική περίοδος Ιουνίου 2013)

Κατεβάστε το ακόλουθο έγγραφο

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Genetics_II_June2013.pdf)Genetics_II_June2013.pdf[pdf]52 Kb

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εισαγωγής είκοσι (20) Μεταπτυχιακών Φοιτητών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εισαγωγής είκοσι (20) Μεταπτυχιακών Φοιτητών
 

Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει για το ακαδ. έτος 2013 – 2014 την εισαγωγή στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) μέχρι είκοσι (20) μεταπτυχιακών φοιτητών για απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις κατευθύνσεις:
 
α) Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος
β) Βιολογική Τεχνολογία
 
Κάθε κατεύθυνση περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων, πρακτικών ασκήσεων, καθώς και την ερευνητική εργασία που αντιπροσωπεύουν συνολικά 120 πιστωτικές μονάδες (μονάδες ECTS), σειρά σεμιναρίων – διαλέξεων και ημερίδων. Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στο πρώτο έτος σπουδών και το δεύτερο έτος είναι αφιερωμένο στην ερευνητική εργασία.
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Βιολογίας και συναφών επιστημών των Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντιστοίχων Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει το Τμήμα, καθώς και με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
Τα κριτήρια επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών είναι αυτά που καθορίζονται από το Νόμο και το σχετικό κανονισμό λειτουργίας των Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. Ειδικότερα, στα κριτήρια επιλογής περιλαμβάνονται:


α) Η Σχολή και το Τμήμα προέλευσης
β) Ο γενικός βαθμός του Πτυχίου
γ) Η αποδεδειγμένη γνώση μιας ξένης γλώσσας για τους Έλληνες πτυχιούχους και η  επαρκής γνώση της Ελληνικής για τους αλλοδαπούς Μεταπτυχιακούς Φοιτητές
δ) Το αποτέλεσμα συνέντευξης του υποψηφίου από την εξεταστική Επιτροπή
ε) Εξετάσεις (στην ξένη γλώσσα) και
στ) Συστατικές επιστολές και άλλα στοιχεία που ορίζει ο νόμος.
 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι την 26-9-2013 στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τα παρακάτω πρωτότυπα ή επικυρωμένα δικαιολογητικά:

1.    Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος)
2.    Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος (αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. όπου προβλέπεται)
3.    Αναλυτική βαθμολογία
4.    Βιογραφικό σημείωμα
5.    Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
6.    Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας
7.    Επιστημονικές δημοσιεύσεις (εάν υπάρχουν)
8.    Δύο συστατικές επιστολές (με το ονοματεπώνυμο, τον τίτλο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του συντάξαντος)
 
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι τελειόφοιτοι των προαναφερομένων Σχολών. Οι τελειόφοιτοι εφ’ όσον επιλεγούν, για να γίνουν δεκτοί στο Π.Μ.Σ. θα πρέπει να καταθέσουν το πτυχίου τους το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, η συμπλήρωση του αριθμού των εισακτέων θα γίνει από τους επιλαχόντες.
 
Η συνέντευξη των υποψηφίων και των δυο κατευθύνσεων θα γίνει την Δευτέρα, 6-10-2013 και ώρα 9.30 π.μ. στη Γραμματεία του Τμήματος.

Η εν λόγω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύεται σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθ. 74559/Β7/13-11-2007 (Φ.Ε.Κ. 2280/30-11-2007 τ.Β΄) «Αντικατάσταση της υπ’ αριθ. 126871, 82061/Β7/31-1-2003 (Φ.Ε.Κ. 186 τ.Β΄ 19-2-2003) Υ.Α.», όπως τροποποιήθηκε με βάση την υπ’ αριθ. 459/31-3-2011 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Τ.Κ. 26500 Πανεπιστημιούπολη, Ρίο.
Τηλ.: 2610-969201, 969205, fax: 2610-991606, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ηλεκτρονική διεύθυνση: www.biology.upatras.gr .
 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
 

Γρηγόρης Ιατρού
Καθηγητής

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ.pdf)ΑΙΤΗΣΗ.pdf[pdf]42 Kb

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣTIKHΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2013.
Κατεβάστε το ακόλουθο έγγραφο.

Παρουσίαση των εργασιών στο μάθημα Βιοτεχνολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παρουσίαση των εργασιών στο μάθημα Βιοτεχνολογία θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο χώρο των εργαστηρίων του Τομέα, αίθουσα ΒΜ227 και ώρα 09:00-14:00.

Ο διδάσκων

Καθ. Γ. Δημητριάδης

ΤΕΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗ Ι ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Κατεβάστε το ακόλουθο έγγραφο

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Genetics_1_June_2013.pdf)Genetics_1_June_2013.pdf[pdf]65 Kb

Ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 μ. στην Αίθουσα  Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» (κτήριο Πρυτανείας  Α΄ όροφος).

Οι προς ορκωμοσία φοιτητές υποχρεούνται να ενδύονται με την τήβεννο του Πανεπιστημίου μας, προσερχόμενοι 30 λεπτά νωρίτερα στο χώρο της τελετής.
Οι φοιτητές που επιθυμούν να ορκιστούν στην ανωτέρω ορκωμοσία θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση ορκωμοσίας με τα αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά έως 12/7/2013.


Στην ανωτέρω ορκωμοσία θα συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι φοιτητές για τους οποίους θα κατατεθεί η τελευταία βαθμολογία τους και θα καταστούν πτυχιούχοι έως τις 12/7/2013.
(Πληροφορίες: τηλ. 2610 969203 κ. Σκαρμούτσου)

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 2013.pdf)ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 2013.pdf[pdf]62 Kb
sample image