plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ‘’ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΙΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2018-2019’’

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΙΙ θα γίνεται κάθε Δευτέρα (ώρα 13.00-14.00μμ.) & Τρίτη (ώρα 9.00 - 11.00 πμ) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ του Παν/μιου Πατρών

[Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ].

Το μάθημα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΙΙ θα ξεκινήσει την Τρίτη 2/10/2018 και ώρα 9.00 - 11.00 πμ. σύμφωνα με το πρόγραμμα μαθημάτων του Τμήματος.

Τα Εργαστήρια του μαθήματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΙΙ θα πραγματοποιούνται, κάθε Τρίτη στο Εργαστήριο Οικολογίας Φυτών (270-271) στο δεύτερο όροφο του κτηρίου ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Τμήματος.

Παρακαλούνται οι φοιτητές την Τρίτη 2/10/2018 μετά το μάθημα, να εγγραφούν στις ώρες των Τμημάτων προτίμησης τους. Τα Εργαστήρια θα αρχίσουν την Τρίτη 09/10/2018.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Πρώτο μάθημα της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ»

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Α΄ Εξαμήνου Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας, ότι το πρώτο μάθημα της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ» θα γίνει την Παρασκευή (05/10/2018) και ώρα 11:15 - 13:00 στην αίθουσα 026 σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η Διδάσκουσα

Η εξέταση του μαθήματος Επιπτώσεις περιβαλλοντικών καταπονήσεων στα Μεσογειακά φυτά

Η εξέταση του μαθήματος Επιπτώσεις περιβαλλοντικών καταπονήσεων στα Μεσογειακά φυτά για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένη Οικολογία - ∆ιαχείριση Οικοσυστημάτων και Βιολογικών Πόρων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 10:00  στην αίθουσα του εργαστηρίου Φυσιολογίας Φυτών.

Οι διδάσκοντες

Γ.Πετροπούλου
Γ. Γραμματικόπουλος

9ο Διεθνές Συνέδριο HeCrA

Εκ μέρους των διοργανωτών σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Κρυσταλλογραφική Εταρεία (Ε.Κ.Ε.), το Πανεπιτήμιο Πατρών, το ΙΤΕ- ΙΕΧΜΗ, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς συνδιοργανώνουν το 9ο Διεθνές Συνέδριο HeCrA στις 5-7 Οκτωβρίου, 2018 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και σας προσκαλούν για την συμμετοχή σας. Στο συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες για τις σύγχρονες πειραματικές (CryoEM, XFELs, synchrotrons, spectroscopic methods) και υπολογιστικές μεθόδους αιχμής για τον προσδιορισμό και την ανάλυση της δομής των υλικών, από ανόργανα, μικρά φαρμακευτικά οργανικά έως και πρωτεϊνες. Είναι ευρέως γνωστό ότι η γνώση της δομής έχει μεγάλες δυνατότητες εφαρμογών τόσο στη βιοϊατρική, τη γεωργία, όσο και στο περιβάλλον, τη νανοτεχνολογία καθώς και στη βιομηχανική έρευνα και παραγωγή.

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, την Παρασκευή 05/10/2018, θα δώσει εναρκτήρια ομιλία και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης.

"Building Knowledge Economy as an Antidote to Crisis"

Θα ακολουθήσουν ομιλίες όλων των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτήν την διοργάνωση. Θα συμμετάσχουν επίσης Ερευνητές από διαφορετικά τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και 18 διακεκριμένοι Keynote και Invited ομιλητές. Το Συνέδριο, ως εκ των θεμάτων και της Διεπιστημονικότητας, είναι ανοιχτό σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Η επιλογή από την Ε.Κ.Ε. του Ιδρύματός μας ως διοργανωτή του συνεδρίου αποτελεί σημαντική διάκριση και συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του Παν/μίου και της Περιφέρειάς μας, και ευρύτερα της χώρας μας.

 Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα δοθεί συναυλία από την Πολυφωνική χορωδία Πατρών το Σάββατο 6/10/2018, ώρα 21.00 στο συνεδριακό κέντρο του Παν/μίου Πατρών.

Current Program: https://sites.google.com/view/hecra2018/program
For more information, please visit the website: https://sites.google.com/view/hecra2018/call-for-abstracts

Εργαστήριο της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Ι

Παρακαλούνται οι φοιτητές του Γ' εξαμήνου που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Ι να το δηλώσουν ΑΜΕΣΑ μέσω email, στην κ. Σπανού και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εκ του Εργαστηρίου,

Σοφία Σπανού
Ε.ΔΙ.Π
Τομέας Βιολογίας Φυτών

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018-2019 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Αναρτήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του Τμήματος Βιολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο.

Yποβολή αιτήσεων για το ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ – ΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ"

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους απόφοιτους του Τμήματος ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

"ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ – ΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ". 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 28/9/2018

Έγκριση Πρακτικού - Πρακτικό Αξιολόγησης για την ανάθεση έργου στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2018 – 2019 στο Πανεπιστήμιο Πατρών» (80541, Ε.Υ.: Β. Κυριαζοπούλου) (19/09

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 36301/23.07.2018 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση σύμβασης έργου – ιδιωτικού συμφωνητικού στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2018 – 2019 στο Πανεπιστήμιο Πατρών»,  με Επιστημονική Υπεύθυνη την κα Β. Κυριαζοπούλου, ανακοινώνεται το Πρακτικό Αξιολόγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ανωτέρω Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ενστάσεις επί του αποτελέσματος μπορούν να υποβληθούν στον ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Πατρών εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης έως 26 Σεπτεμβρίου 2018.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Π.Μ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2018 – 2019

Έναρξη διαδικασίας επιλογής είκοσι (20) μεταπτυχιακών φοιτητών για απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας στις «Βιολογικές Επιστήμες: Έρευνα και Εφαρμογές» (Master in Biological Sciences: Research and Applications), στις κατευθύνσεις: α) Βιολογική Τεχνολογία και β) Εφαρμοσμένη Οικολογία – Διαχείριση Οικοσυστημάτων και Βιολογικών Πόρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι την Κυριακή 30-9-2018 ηλεκτρονικά στη δικτυακή πύλη: https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm# και σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας. Η δικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη από 13-9-2018 έως 30-9-2018.

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος Βιολογίας, τηλ. (2610) 969201, 969205 FAX: (2610) 997306  –  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.biology.upatras.gr

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Προκήρυξη.pdf)Προκήρυξη.pdf[pdf]171 Kb
sample image