plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

Παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2018 – 2019

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Eργαστήρια Βιοχημείας Ι 2019

Οι εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος Βιοχημεία Ι θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα -όπως αυτό έχει αναρτηθεί σε ξεχωριστή ανακοίνωση στο eclass (Μάθημα Βιοχημεία Ι, course BIO255) - με ημερομηνία έναρξης Δευτέρα και Τρίτη 13-14/05/2019 κατά περίπτωση.

Τη Δευτέρα 06/05/2019, θα πραγματοποιηθεί παράδοση της θεωρίας των εργαστηριακών ασκήσεων 1 και 2, στην αίθουσα 026, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεωρίας του μαθήματος.

Το πρόγραμμα ως εκ τούτου διαμορφώνεται ως εξής:

  • 10.00-12.00 (θεωρία μαθήματος)
  • 12.00-14.00 (θεωρία εργαστηριακών ασκήσεων 1 και 2)

Η διδασκαλία της θεωρίας των εργαστηριακών ασκήσεων 1 και 2 θα πραγματοποιηθεί μια φορά και θα είναι κοινή για όλα τα εργαστηριακά Τμήμα. Η παρουσία ΟΛΩΝ είναι υποχρεωτική-θα παρθούν παρουσίες.

Ειρήνη Μαργιωλάκη

Αλλαγή ώρας για το μάθημα ΜΕΑΒ (Διάλεξη Δομικής Βιολογίας)

Το μάθημα ΜΕΑΒ (Διάλεξη Δομικής Βιολογίας) την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει 13.00-15.00 (αντί για 11.00-13.00) προς διευκόλυνση των φοιτητών για την συμμετοχή τους σε προγραμματισμένη προσκεκλημένη ομιλία στα πλαίσια άλλου μαθήματος.

Ειρήνη Μαργιωλάκη

Αναπλήρωση μαθήματος Βιοχημεία Ι

Το επιπρόσθετο μάθημα Βιοχημείας Ι  θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 12.00-14.00

 Ειρήνη Μαργιωλάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που έχουν επιλεχθεί για την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) 2019, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών: Τμήματος Βιολογίας», Aριθμ Πρωτ.: 3656/2-7-2018, να προσκομίσουν άμεσα τη σύμβαση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Επιστ. Υπεύθυνη του Τμήματος M.Πανίτσα και στη συνέχεια στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης.

Κατεβάστε την ακόλουθη πλήρη ανακοίνωση.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Κυριακή  2 Ιουνίου 2019.

Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή.

Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
Για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
•    Είσοδος στο https://ps.modip.upatras.gr/
•    Σύνδεση με τη χρήση του UPnet ID και του προσωπικού κωδικού σας.
•    Επιλογή μαθήματος από τη λίστα των μαθημάτων που εμφανίζεται.
•    Συμπλήρωση του ερωτηματολογίου
•    Επιλογή «Υποβολή» ώστε να υποβάλετε το ερωτηματολόγιο για το συγκεκριμένο μάθημα.
•    Συνεχίζετε, σε χρόνο της επιλογής σας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για τα υπόλοιπα μαθήματα της λίστας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ - 4η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tην Παρασκευή 12/04 στις 11:00 (μετά το μάθημα της Οργανικής Χημείας του 2ου Εξαμήνου), στην ίδια αίθουσα ΒΜ8 (026) του Τμήματος Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση της πειραματικής διαδικασίας της 3ης Εργαστηριακής Άσκησης (Χρωματογραφία).

Θα ακολουθήσει το εργαστήριο και για τις δύο ομάδες φοιτητών στον χώρο του εργαστηρίου, 2ος όροφος βορείου κτιρίου Χημείας.

Εκ του Εργαστηρίου
Θεόδωρος Τσέλιος, Αναπλ. Καθηγητής
Γεράσιμος Τσιβγούλης, Αναπλ. Καθηγητής

Εκδήλωση φοιτητών Τμήματος Βιολογίας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Επιτροπή Αγώνα Βιολογικού Πάτρας οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Βλαστοκύτταρα: Πρόοδος της Βιολογίας στα χέρια της κοινωνίας». Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Ηλίας Καζάνης, Λέκτορας του Τομέα Γενετικής, Βιολογίας Κυττάρου & Ανάπτυξης του Τμήματος Βιολογίας. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος πάνω στη χρήση των βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία ασθενών. Τέλος, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Υγεία για όλους – Φύλαξη βλαστοκυττάρων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17-4-2019 στην αίθουσα ΒΜ8 (026) στο Ισόγειο του Τμήματος, στις 12 μ.

Ανακοίνωση

Οι ομάδες Α και Β των τριτοετών φοιτητών που θα πραγματοποιούσαν την άσκηση «Σύσταση και Ιδιότητες του Αίματος μέρος ΙΙΙ» στις 8/4/2019,  θα την πραγματοποιήσουν στις 13/5/2019.

Από το εργαστήριο

Nike
sample image