plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

Κατατακτήριες Εξετάσεις του Τμήματος Βιολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Οι Κατατακτήριες Εξετάσεις του Τμήματος Βιολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα διεξαχθούν στις 8/12/2011 ημέρα Πέμπτη στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος από 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ Π.Μ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 – 2012

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιτυχόντες (κατά σειρά αξιολόγησης)

1.     Μούρτζη Θεοδώρα
2.    Τελώνης Αριστείδης
3.    Νικολούλη Ειρήνη
4.    Αργυροπούλου Βασιλική
5.    Λαμπίρης Θεοφάνης
6.    Καδόγλου Κορνηλία
7.    Παναγιωτακοπούλου Βασιλική


ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Επιτυχόντες (κατά σειρά αξιολόγησης)

1.     Ηλιοπούλου Νικολία
2.    Κούτρα Ελένη
3.    Βούλγαρη – Κόκοτα Άννα
4.    Μακρή Δήμητρα
5.    Σαμαροπούλου Σοφία
6.    Μασούρας Ανδρέας
7.    Κασβίκης Γεώργιος
8.    Τσακίρη Μαρία

*  Επιλαχόντες δεν υπάρχουν σε καμία από τις δύο κατευθύνσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 4 έως 11-11-2011.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 14-11-2011

Δικαιολογητικά εγγραφής: 4 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας

Ανακοίνωση για φοιτητικό πάσο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΣΟ

Σας γνωρίζουμε ότι από 26 Σεπτεμβρίου 2011 οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία απόκτησης δελτίου ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) μέσω της ιστοσελίδας: http://paso.minedu.gov.gr/ προκειμένου να εισάγουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την απόκτηση του φοιτητικού τους εισιτηρίου.

Οι φοιτητές των υπολοίπων εξαμήνων θα κάνουν την ίδια διαδικασία αφού πρώτα κάνουν την ανανέωση εγγραφής και επιλογή μαθημάτων τους από το Τμήμα.

Η είσοδος στο σύστημα γίνεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές με τους κωδικούς που έχουν λάβει κατά την εγγραφή τους στο Α΄ έτος και τους οποίους χρησιμοποιούν για το ΕΥΔΟΞΟΣ.

Οι μεταπτυχιακοί και οι υποψήφιοι διδάκτορες θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://paso.minedu.gov.gr/ όπου θα κάνουν εγγραφή προκειμένου να λάβουν κωδικούς πρόσβασης.

Από τη Γραμματεία.

Eκπαιδευτική εκδρομή με ασκήσεις υπαίθρου, στα πλαίσια των εργαστηρίων του μαθήματος Οικολογία ΙΙ

Ανακοίνωση

Στα πλαίσια των εργαστηρίων του μαθήματος Οικολογία ΙΙ  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 εκπαιδευτική εκδρομή με ασκήσεις υπαίθρου, σε καμένες εκτάσεις, στην Αρχαία Ολυμπία και στην περιοχή του Καϊάφα. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο, τους αρχαιολογικούς χώρους και τον Κρόνιο λόφο για να δούμε τις τεχνικές αποκατάστασης της βλάστησης.
Η συμμετοχή των φοιτητών είναι υποχρεωτική.

Οι φοιτητές να έχουν μαζί τους  κατάλληλη ενδυμασία για περπάτημα (παπούτσια, αδιάβροχο, μπλόκ σημειώσεων κλπ.)

Αναχώρηση 8, 10 π.μ. από Πρυτανεία και 8,30 π.μ. από πλατεία Τριών Συμμάχων.

ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΤΩΝ                               
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ)                                                                                             

Προκήρυξη θέσεων

Προκήρυξη 

Προκηρύσσονται δύο θέσεις για πτυχιούχους Βιολόγους για την ένταξή τους ως συνεργατών στην ερευνητική ομάδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνου Φλυτζάνη στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι θέσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το ερευνητικό πρόγραμμα “Συνεργασία 09ΣΥΝ-12-966, Ανάπτυξη Νέων Κυτταρικών Στρατηγικών με Στόχο την Αναγέννηση του Μυοκαρδίου” και θα έχουν διάρκεια 2-3 ετών.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, πτυχίο Βιολογίας ή συναφούς επιστήμης (Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία), ή ΜΔΕ στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία καθώς και αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία στους τομείς Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας. Η γνώση και εργαστηριακή εμπειρία τεχνικών κυτταροκαλιέργειας και μετασχηματισμού κυττάρων θηλαστικών είναι σημαντική.
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι(ες) παρακαλούνται να στείλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και 2 τουλάχιστον συστατικές επιστολές, κατευθείαν από τους συστήνοντες,  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών είναι η 29η Σεπτεμβρίου 2011.

Εγγραφές/δηλώσεις μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2011-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές/δηλώσεις μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 10-10-2011 έως Παρασκευή 21-10-2011 στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας καθημερινά 10-12 μ σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στα συνημμένα έντυπα εγγραφής. Οι φοιτητές συμπληρώνουν το έντυπο του εξαμήνου στο οποίο φοιτούν. Οι φοιτητές Ζ΄ εξαμήνου και οι επί πτυχίω φοιτητές συμπληρώνουν το έντυπο εγγραφής του Ζ΄ εξαμήνου.

Σημειώνεται, ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και οι επί πτυχίω φοιτητές πρέπει να εγγράφονται σε κάθε εξάμηνο ανεξάρτητα από το αν έχουν να δηλώσουν μαθήματα ή όχι. Φοιτητής που δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη Σχολή (Άρθρο 33, παρ. 2 Ν. 4009/2011).

Οι εγγραφές, για όσους επί πτυχίω φοιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στη Γραμματεία, μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ανωτέρω προθεσμία και με Fax (2610 991606).

Μετά την εγγραφή/δήλωση μαθημάτων οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιούν την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση ΠΑΣΟ στην ιστοσελίδα http://paso.minedu.gov.gr

Πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Προς:
τους φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές
και υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος Βιολογίας

Σας γνωρίζουμε ότι στο διαδικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο), το οποίο από το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 θα διανέμεται από συγκεκριμένα σημεία παράδοσης, ύστερα από αίτηση των φοιτητών που θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι η ισχύς των Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου ακαδημαϊκού έτους 2010 – 2011, παρατείνεται ως και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

 Από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας 

Συνέντευξεις για την επιλογή των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω καταλήψεων, η προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου 2011 συνέντευξη για την επιλογή των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας αναβάλλεται. Η συνέντευξη των υποψηφίων και για τις δύο κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ. στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας

Πληροφορίες για τις εγγραφές στο Τμήμα Βιολογίας

Επισυνάπτονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Βιολογίας.

Κατεβάστε τα ακόλουθα έγγραφα.

Γραμματεία Τμήματος

sample image