plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967, το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό.... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από... περισσότερα

 

Tο Ζωολογικό Μουσείο 

Στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών υπάρχει μεγάλος αριθμός... περισσότερα

 

Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2017.

Κατεβάστε το ακόλουθο έγγραφο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ Ι ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Γενετικη_I_06-17-1.pdf)Γενετικη_I_06-17-1.pdf[pdf]71 Kb

Προκήρυξη Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη ακαδ. έτους 2017-2018

Στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση, ανακοινώθηκε η προκήρυξη θέσεων για το επόμενο ακαδ. έτος 2017-2018. Η προκήρυξη απευθύνεται στο σύνολο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όλους τους κύκλους σπουδών [προπτυχιακούς-μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες].

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί σε χώρες της Ευρώπης, θα έχει διάρκεια από 2 έως 3 μήνες και στοχεύει στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Τρίτη 06/06/2016 έως και την Παρασκευή 08/09/2016 [ώρα Ελλάδας 23:59], στην διαδικτυακή διεύθυνση https://erasmus.upatras.gr/

Την προκήρυξη , η οποία περιλαμβάνει τις πληροφορίες για τη διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής και τις χώρες, καθώς και υπόδειγμα του γράμματος αποδοχής μπορείτε να αναζητήσετε στο http://www.upatras.gr/el/node/6849 

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συστατικές επιστολές, που απαιτούνται για τη συμμετοχή των φοιτητών στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης», δεν επιδίδονται πλέον στους ενδιαφερόμενους, αλλά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο «Καταθετήριο Συστατικών Επιστολών», κατόπιν υποδείξεως των φοιτητών, που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στην διεύθυνση: systatikes.upatras.gr

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στην Συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ του Τμήματος, Ελευθερία Ροσμαράκη [γραφείο Β210, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ] καθώς και στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Oρκωμοσία της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2017

Η ορκωμοσία της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 21/7 σε και ώρα 12.30 στο Αμφιθέατρο Ι4 Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη της Τελετής στον χώρο, προκειμένου να περιενδυθούν την τήβεννο.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να ορκιστούν στην παραπάνω ορκωμοσία θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση ορκωμοσίας με τα αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά έως 10/7/2017.

Μέχρι τις 10/7/2017 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι παρουσιάσεις Προπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών και να έχουν υποβληθεί στη Γραμματεία οι βαθμολογίες των μαθημάτων.

 
Πάτρα,  28/6/2017

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ_2017.pdf)ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ_2017.pdf[pdf]88 Kb

Οι εξετάσεις του Εργαστηρίου Βιολογίας Φυτών για τους επί πτυχίω φοιτητές

Οι εξετάσεις του Εργαστηρίου Βιολογίας Φυτών για τους επί πτυχίω φοιτητές θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εργαστηριακών ασκήσεων Βοτανικής στον Α' όροφο στις 9:00 π.μ. την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Παρακαλούνται οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα συμμετέχουν να το δηλώσουν στέλνοντας μου email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να δημιουργηθούν τμήματα, αν χρειαστεί.
 
Εκ του εργαστηρίου,

Σπανού Σοφία
Ε.ΔΙ.Π

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΑΚΤΕΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις επανεξέτασης για βελτίωση βαθμολογίας προακτέου βαθμού θα γίνονται από 20 Ιουνίου 2017 έως 20 Ιουλίου 2017 στη Γραμματεία του Τμήματος. Υπενθυμίζουμε ότι αίτηση μπορούν να κάνουν οι φοιτητές των τριών πρώτων ετών και μόνο για ένα μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν επιτυχώς κατά την εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017 ή την εξεταστική Ιουνίου 2017 του έτους κατά το οποίο φοιτούν.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιολογίας στην υπ΄αριθ. 4/21-12-2016 συνεδρίασή της αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας επανεξέτασης για βελτίωση βαθμολογίας προακτέου βαθμού, σύμφωνα με την  υπ΄αριθ. 104/1-12-2016 απόφαση της Συγκλήτου, ως εξής:

1. Μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου φοιτητή προς τη Γραμματεία του Τμήματος, εντός ειδικής προθεσμίας που θα καθορίζεται μετά το πέρας των εξεταστικών περιόδων Φεβρουαρίου και Ιουνίου, είναι δυνατή η επανεξέτασή του με σκοπό τη βελτίωση της βαθμολογίας του (προακτέου βαθμού).

2. Η επανεξέταση επιτρέπεται κατά τη επαναληπτική εξέταση Σεπτεμβρίου για ένα (1) μάθημα ανά έτος χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου του ιδίου ακαδημαϊκού έτους και μόνο, για τους φοιτητές που φοιτούν στο έτος αυτό, πρωτοετείς, δευτεροετείς και τριτοετείς.

3. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μαθημάτων είναι τρία (3) συνολικά για κάθε φοιτητή και οι φοιτητές μπορούν να επανεξετάζονται και σε υποχρεωτικά και σε μαθήματα επιλογής. Μεταξύ των βαθμών εξέτασης και επανεξέτασης υπολογίζεται ο μεγαλύτερος.

4. Οι δύο βαθμοί καταχωρίζονται κανονικά στα βαθμολόγια των αντίστοιχων εξεταστικών περιόδων (Χειμερινού ή εαρινού και Σεπτεμβρίου) και εμφανίζονται στην αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή με σχετική ένδειξη και επεξήγηση για το βαθμό που υπολογίζεται στο βαθμό πτυχίου.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Αναβαθμολόγηση.pdf)Αναβαθμολόγηση.pdf[pdf]66 Kb

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η διανομή συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2016-2017 , παρατείνεται μέχρι και τις 2 Ιουνίου 2017.

Oρκωμοσία Ιουνίου 2017

Οι φοιτητές που επιθυμούν να ορκιστούν στην ορκωμοσία Ιουνίου 2017 θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση ορκωμοσίας με τα αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά έως 10/7/2017.

Μέχρι τις 10/7/2017 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι παρουσιάσεις Προπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών και να έχουν υποβληθεί στη Γραμματεία οι βαθμολογίες των μαθημάτων.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής της ορκωμοσίας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Πάτρα,  16/6/2017
Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ_2017.pdf)ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ_2017.pdf[pdf]88 Kb

12η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαῒου η 12η Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου μας, ένας θεσμός που πραγματοποιείται επί 12 έτη. Παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες των δευτεροετών Μεταπτυχιακών Φοιτητών αλλά και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος.

Οι εργασίες αφορούσαν τόσο την κατεύθυνση «Βιολογική Τεχνολογία», όσο και την κατεύθυνση «Εφαρμοσμένη Οικολογία – Διαχείριση Οικοσυστημάτων και Βιολογικών Πόρων». Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Καθηγητή Armen Trchounian του Yerevan State University/YSU με θέμα «Hydrogen Production by Bacteria: Phenomenon, Mechanisms and Perspectives».

Το ΠΜΣ του Τμήματος Βιολογίας λειτουργεί για περισσότερα από 20 συνεχή έτη. Το ΠΜΣ λειτουργεί αναμορφωμένο από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και έχει ως στόχο να παρέχει γνώσεις που θα αποβλέπουν στην άρτια θεωρητική και τεχνολογική κατάρτιση των νέων  επιστηµόνων ώστε αυτοί να στηρίξουν και προωθήσουν περαιτέρω τη βασική και εφαρµοσµένη έρευνα που διεξάγεται στα Πανεπιστήµια και στα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, αλλά και να  στελεχώσουν  µία  σειρά  από  υπηρεσίες  που  έχουν  σχέση  µε  την  υγεία,  την ποιότητα ζωής, τη διατροφή, την παρακολούθηση, την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν η Πρύτανις του Πανεπιστήμιου Καθηγήτρια κ. Β. Κυριαζοπούλου, ο Κοσμήτορας της ΣΘΕ Καθηγητής κ. Κ. Κουτσικόπουλος και η Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγήτρια Γ. Στεφάνου. Μετά την παρουσίαση όλων των ερευνητικών εργασιών ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και των παρισταμένων μελών ΔΕΠ κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία και την περαιτέρω βελτίωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Βιολογίας.

sample image