plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

Πρόταση της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών για το νέο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Επισυνάπτεται η πρόταση-εισήγηση της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών, όπως συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18.5.2018.

Κατεβάστε το ακόλουθο έγγραφο.

Αλλαγή ημερομηνίας για το μάθημα Βιοχημεία Ι

Το μάθημα Βιοχημεία Ι, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αργίας στις 28/05/2018 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01/06/2018 11.00 πμ.

13η Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 διοργανώθηκε η 13η Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας (Κεντρική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους φοιτητές μας για την άριστες παρουσιάσεις τους, καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Διαβάστε τα πρακτικά εδώ

 

Αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης στο μάθημα «Φωτοσύνθεση»

Μετά από αίτημα των φοιτητών, η εξέταση του μαθήματος «Φωτοσύνθεση» κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15/06/2018 και ώρα 12.00-15.00 στην αίθουσα 071 (αντί για την Πέμπτη 14/06/2018 ώρα 15.00-18.00, που είχε αρχικά οριστεί στο Πρόγραμμα της εξεταστικής).

Η διδάσκουσα

Γ. Πετροπούλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Αξιότιμες-οι,

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίων από τους φοιτητές του Ιδρύματός  μας εφαρμόζεται σε όλα τα ακαδημαϊκά Τμήματα και για όλα τα Προγράμματα σπουδών. Η διαδικασία συμπλήρωσης για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 30 Απριλίου 2018. Για την ενημέρωσή σας και για τον καλύτερο συντονισμό της διαδικασίας, σας επισυνάπτουμε αρχείο με ποσοτικά στοιχεία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων έως τώρα.

Σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη ενημέρωσης των φοιτητών μέσω συνεχών αναρτήσεων, όπως στο δικτυακό τόπο, ανακοινώσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και forums φοιτητών του Τμήματός σας. 

Στο πλαίσιο αυτό, σας αναφέρουμε ως παραδείγματα την παρουσίαση του power point με τις οδηγίες συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, το οποίο σας έχει ήδη αποσταλεί και επισυνάπτεται εκ νέου στο παρόν,  καθώς και πιθανή δημοσίευση  του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://ps.modip.upatras.gr, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τους διδάσκοντες, στις ανακοινώσεις των μαθημάτων στην πλατφόρμα του eclass για πιο άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων φοιτητών.

Εξίσου σημαντική είναι η δια ζώσης ενημέρωση των φοιτητών από τους διδάσκοντες στη διάρκεια των διαλέξεων για τη διαδικασία και τα οφέλη της διατύπωσης των απόψεών τους με τη μορφή σχολίων (βλ. συνημμένο αρχείο παρουσίασης). Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται στους φοιτητές ότι η υλοποίηση της εφαρμογής έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ανωνυμία τους.

Παρακαλούμε επίσης να επισημανθεί στους φοιτητές των Τμημάτων σας ότι τα ερωτηματολόγια είναι δυνατόν να συμπληρώνονται και μέσω κινητού τηλεφώνου στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση  https://ps.modip.upatras.gr.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε προκύψει  και ελπίζουμε στη συνεργασία σας, ώστε να κυλήσει απρόσκοπτα η διαδικασία και για αυτό το εξάμηνο.

Από τη Γραμματεία της ΜΟΔΙΠ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Online_Evaluation_Οδηγίες2017-2018.pdf)Online_Evaluation_Οδηγίες2017-2018.pdf[pdf]840 Kb

Ανακοίνωση

Την Τρίτη 29/05/2018, ώρα 10.00 καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας, στην αίθουσα 026 προς ενημέρωση, για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Η Πρόεδρος

Γεωργία Στεφάνου
Καθηγήτρια

Ενημερωτική ομιλία για τα προγράμματα Erasmus+ Studies & Erasmus+ Practice

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στα πλαίσια της 13ης Ημερίδας των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τα προγράμματα Erasmus+ Studies και Erasmus+ Practice.

Η ομιλία η οποία απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος, είναι προγραμματισμένη για τις 12:45 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Συντονίστρια του Προγράμματος

Ε. Ροσμαράκη

Αλλαγή ημερομηνίας παράδοσης του μαθήματος Γενετική Ι


Γίνεται γνωστό στους δευτεροετείς  φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος ότι η παράδοση του μαθήματος Γενετική Ι της Τετάρτης 30/05/2018 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31/05/2018 και ώρα 14.00-17.00 στην ίδια αίθουσα.

Η Διδάσκουσα
 

Γεωργία Στεφάνου
Καθηγήτρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Οι δηλώσεις μαθημάτων χειμερινών εξαμήνων ΜΟΝΟ για τους ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (ΜΟΝΟ ΑΠΟ 9ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ) για τη συμμετοχή τους στην ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Ηλεκτρονική Γραμματεία, από 16/5 έως 31/5/2018

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://progress.upatras.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ

1. Αν δεν πραγματοποιηθεί εντός της ανωτέρω προθεσμίας δήλωση μαθημάτων ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ εξαμήνων, ο φοιτητής δεν έχει δικαίωμα εξέτασης σε μαθήματα χειμερινών εξαμήνων. 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΣ

2. Η δήλωση μαθήματος θεωρείται ότι έχει καταχωρηθεί στο σύστημα μόνον όταν ο φοιτητής ολοκληρώσει την οριστική υποβολή της με «Αποθήκευση» στο σύστημα.

sample image