plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εισαγωγής είκοσι (20) Μεταπτυχιακών Φοιτητών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εισαγωγής είκοσι (20) Μεταπτυχιακών Φοιτητών
 

Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει για το ακαδ. έτος 2013 – 2014 την εισαγωγή στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) μέχρι είκοσι (20) μεταπτυχιακών φοιτητών για απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις κατευθύνσεις:
 
α) Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος
β) Βιολογική Τεχνολογία
 
Κάθε κατεύθυνση περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων, πρακτικών ασκήσεων, καθώς και την ερευνητική εργασία που αντιπροσωπεύουν συνολικά 120 πιστωτικές μονάδες (μονάδες ECTS), σειρά σεμιναρίων – διαλέξεων και ημερίδων. Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στο πρώτο έτος σπουδών και το δεύτερο έτος είναι αφιερωμένο στην ερευνητική εργασία.
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Βιολογίας και συναφών επιστημών των Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντιστοίχων Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει το Τμήμα, καθώς και με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
Τα κριτήρια επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών είναι αυτά που καθορίζονται από το Νόμο και το σχετικό κανονισμό λειτουργίας των Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. Ειδικότερα, στα κριτήρια επιλογής περιλαμβάνονται:


α) Η Σχολή και το Τμήμα προέλευσης
β) Ο γενικός βαθμός του Πτυχίου
γ) Η αποδεδειγμένη γνώση μιας ξένης γλώσσας για τους Έλληνες πτυχιούχους και η  επαρκής γνώση της Ελληνικής για τους αλλοδαπούς Μεταπτυχιακούς Φοιτητές
δ) Το αποτέλεσμα συνέντευξης του υποψηφίου από την εξεταστική Επιτροπή
ε) Εξετάσεις (στην ξένη γλώσσα) και
στ) Συστατικές επιστολές και άλλα στοιχεία που ορίζει ο νόμος.
 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι την 26-9-2013 στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τα παρακάτω πρωτότυπα ή επικυρωμένα δικαιολογητικά:

1.    Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος)
2.    Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος (αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. όπου προβλέπεται)
3.    Αναλυτική βαθμολογία
4.    Βιογραφικό σημείωμα
5.    Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
6.    Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας
7.    Επιστημονικές δημοσιεύσεις (εάν υπάρχουν)
8.    Δύο συστατικές επιστολές (με το ονοματεπώνυμο, τον τίτλο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του συντάξαντος)
 
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι τελειόφοιτοι των προαναφερομένων Σχολών. Οι τελειόφοιτοι εφ’ όσον επιλεγούν, για να γίνουν δεκτοί στο Π.Μ.Σ. θα πρέπει να καταθέσουν το πτυχίου τους το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, η συμπλήρωση του αριθμού των εισακτέων θα γίνει από τους επιλαχόντες.
 
Η συνέντευξη των υποψηφίων και των δυο κατευθύνσεων θα γίνει την Δευτέρα, 6-10-2013 και ώρα 9.30 π.μ. στη Γραμματεία του Τμήματος.

Η εν λόγω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύεται σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθ. 74559/Β7/13-11-2007 (Φ.Ε.Κ. 2280/30-11-2007 τ.Β΄) «Αντικατάσταση της υπ’ αριθ. 126871, 82061/Β7/31-1-2003 (Φ.Ε.Κ. 186 τ.Β΄ 19-2-2003) Υ.Α.», όπως τροποποιήθηκε με βάση την υπ’ αριθ. 459/31-3-2011 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Τ.Κ. 26500 Πανεπιστημιούπολη, Ρίο.
Τηλ.: 2610-969201, 969205, fax: 2610-991606, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ηλεκτρονική διεύθυνση: www.biology.upatras.gr .
 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
 

Γρηγόρης Ιατρού
Καθηγητής

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ.pdf)ΑΙΤΗΣΗ.pdf[pdf]42 Kb

Παρουσίαση των εργασιών στο μάθημα Βιοτεχνολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παρουσίαση των εργασιών στο μάθημα Βιοτεχνολογία θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο χώρο των εργαστηρίων του Τομέα, αίθουσα ΒΜ227 και ώρα 09:00-14:00.

Ο διδάσκων

Καθ. Γ. Δημητριάδης

Hμερομηνία για την προφορική παρουσίαση των εργασιών για το μάθημα Βιοτεχνολογίας

Η ημερομηνία για την προφορική παρουσίαση των εργασιών για το μάθημα Βιοτεχνολογίας, θα καθοριστεί την ημέρα των γραπτών εξετάσεων, μετά από συνεννόηση με τους φοιτητές και θα ανακοινωθεί αργότερα

Ο διδάσκων

Καθ. Γ. Δημητριάδης

Ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 μ. στην Αίθουσα  Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» (κτήριο Πρυτανείας  Α΄ όροφος).

Οι προς ορκωμοσία φοιτητές υποχρεούνται να ενδύονται με την τήβεννο του Πανεπιστημίου μας, προσερχόμενοι 30 λεπτά νωρίτερα στο χώρο της τελετής.
Οι φοιτητές που επιθυμούν να ορκιστούν στην ανωτέρω ορκωμοσία θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση ορκωμοσίας με τα αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά έως 12/7/2013.


Στην ανωτέρω ορκωμοσία θα συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι φοιτητές για τους οποίους θα κατατεθεί η τελευταία βαθμολογία τους και θα καταστούν πτυχιούχοι έως τις 12/7/2013.
(Πληροφορίες: τηλ. 2610 969203 κ. Σκαρμούτσου)

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 2013.pdf)ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 2013.pdf[pdf]62 Kb

Ανακοίνωση μεταφοράς εξέτασης Βιοχημείας Ι

Η εξέταση του μαθήματος Β΄ εξαμήνου «Βιοχημεία Ι»  μεταφέρεται την Παρασκευή 21-6-2013, ώρα 12μμ-3μμ,  στις αίθουσες 026 και 069 .

Οι διδάσκοντες

Οι εξετάσεις στα Εργαστήρια του Μαθήματος Συστηματική Σπερματοφύτων και του Φυτολογίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξετάσεις στα Εργαστήρια του Μαθήματος Συστηματική Σπερματοφύτων καθώς και του Φυτολογίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 σε δύο τμήματα.

  • 1ο Τμήμα  9:00-11:30 Εργαστήριο, 12:00 Φυτολόγιο
  • 2ο Τμήμα 9:00 φυτολόγιο, 12:00-14:30 Εργαστήριο

Εάν χρειαστεί θα γίνει και τρίτο Τμήμα

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις υποχρεούνται να εγγραφούν, μέχρι την Δευτέρα 17. 06. 2013, είτε στον ερευνητικό χώρο του Εργαστηρίου Συστηματικής Σπερματοφύτων (κ. Μ. Τσακίρη) ή ηλεκτρονικά στον κ. Ιατρού ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Ο Υπεύθυνος του Μαθήματος

Αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης στο μάθημα «Φωτοσύνθεση»

Μετά από αίτημα των φοιτητών, η εξέταση του μαθήματος της Φωτοσύνθεσης κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13-06-2013 και ώρα 9-12 στην αίθουσα 071 (αντί για την Τρίτη 11-06-2013, που είχε αρχικά οριστεί).

Οι διδάσκοντες
Γ. Μανέτας
Γ. Πετροπούλου

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΑΝΙΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξετάσεις του μαθήματος ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μετατίθενται την Παρασκευή 21/6/2013 και ώρα 10.00 και θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Ζωολογίας.

Οι διδάσκοντες

Αλλαγή ημερομηνίας εξετάσεων μαθήματος Ραδιοβιολογίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    
Ανακοινώνεται στους Φοιτητές του ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ σπουδών του Τμήματος Βιολογίας που έχουν επιλέξει το μάθημα της ΡΑΔΙΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ότι οι εξετάσεις του μαθήματος ΔΕ θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά θα γίνουν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 ώρα 12μ. – 3μ.μ. στην αίθουσα 071.

Οι Διδάσκοντες

sample image