plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

 Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα παρέχει σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων .... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποιούν στο 2ο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών τους.... περισσότερα

 

Μουσεία του Τμήματος 

Το Tμήμα Bιολογίας διαθέτει Ζωολογικό και Βοτανικό μουσείο.

Ζωολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο

Ανακοινώσεις

ΒΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ για το 2019

Η έναρξη των παραδόσεων του μαθήματος της Βιογεωγραφίας θα γίνει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στις 13.00.
Οι παραδόσεις θα γίνονται καταρχάς στην μικρή αίθουσα των εργαστηρίων Ζωολογίας.

Σίνος Γκιώκας

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ Ι - Δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια για το 2019

Όσοι φοιτητές & φοιτήτριες προτίθενται να παρακολουθήσουν τα υποχρεωτικά εργαστήρια του μαθήματος της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΖΩΩΝ Ι κατά το 2019, πρέπει να το δηλώσουν υπογράφοντας σε κατάλογο που έχει αναρτηθεί στον 3ο όροφο, στον Τομέα Βιολογίας Ζώων, έξω από την αίθουσα εργαστηριακών ασκήσεων.

Οι δηλώσεις πρέπει να έχουν γίνει μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, έτσι ώστε να οργανωθούν εγκαίρως τα εργαστήρια και να γίνει η κατανομή σε τμήματα.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και των εργαστηριακών ασκήσεων στις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα της Βιολογίας Ζώων Ι (περιεχόμενο μαθήματος, αναλυτικό πρόγραμμα διαλέξεων & εργαστηριακών ασκήσεων) μπορείτε να βρείτε στο e-class του μαθήματος. Εκεί θα ανακοινωθούν και τα τελικά τμήματα.

Η δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια για το 2019 αφορά στους φετινούς πρωτοετείς φοιτητές (εισαγωγή 2018) καθώς και όσους φοιτητές παλαιότερων ετών δεν παρακολούθησαν τα εργαστήρια ή είχαν περισσότερες από 2 απουσίες σε αυτά.

Οι διδάσκοντες του μαθήματος

Σίνος Γκιώκας (Αναπληρωτής Καθηγητής)
Στέφανος Νταϊλιάνης (Επίκουρος Καθηγητής)
Παύλος Μακρίδης (Επίκουρος Καθηγητής)
Βαγγέλης Τζανάτος (Επίκουρος Καθηγητής)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝ/ΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 1Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ (μέχρι και τον αριθμό 45)

Παρακαλούνται οι πρώτοι 45 φοιτητές/τριες που το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2018‐19) επιλέχθηκαν (οι πρώτοι 40) ή είναι επιλαχόντες (41‐45) στο πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Πανεπιστημίου Πατρών: Τμήματος Βιολογίας», να παρευρεθούν στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, την Δευτέρα 21/1/2019, στις 12.30 μμ στην αίθουσα υπολογιστών στον 3ο όροφο του Τμήματος.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Μαρία Πανίτσα
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύνδεσμοι
1. Πρακτική Άσκηση Παν/μίου Πατρών (https://praktiki.upatras.gr/).
2. Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ (http://atlas.grnet.gr/).

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ:ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ

Ημερομηνία: ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2019

Τοποθεσία: ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Θέμα: Πρωτεϊνικές αλληλεπιδράσεις και συσχέτιση με την λειτουργία τους (αναστολείς, προσδέτες, τροποποιητές λειτουργικότητας)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                     ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ       10.30

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΜΑΛΗ              11.00

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΣΑΡΡΟΥ                     12.00

GISELE FERREIRA DE SOUZA        12.30

Διαλέξεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 17:00 – 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στο πλαίσιο της έκθεσης ¨Πλαγκτόν: ένας θαυμαστός υδάτινος κόσμος" (Διάρκεια: 14 Δεκεμβρίου 2018 έως 10 Φεβρουαρίου 2019) θα πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις:

  • "Η τελευταία άγρια τροφή στο πιάτο μας ήταν κάποτε πλαγκτόν", Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών &
  • "Τέχνη και οικολογία: συνηγορώντας υπέρ της ζωής", Θεώνη Αναστασοπούλου-Καπογιάννη, Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Σορβόννης

ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Οι φοιτητές που επιθυμούν να ορκιστούν στην ορκωμοσία της περιόδου Φεβρουαρίου 2019 θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση ορκωμοσίας το αργότερο έως 4/3/2019.

  • Το αργότερο μέχρι τις 1/3/2019 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι παρουσιάσεις Προπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών και να έχουν υποβληθεί στη Γραμματεία οι βαθμολογίες των μαθημάτων.
  • Οι φοιτητές που πρόκειται να αποφοιτήσουν κατά την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2019 θα πρέπει να κάνουν ανανέωση εγγραφής στην Ηλεκτρονική Γραμματεία για το εαρινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2018-2019.
  • Τελική ημερομηνία καταχώρησης της βαθμολογίας από τους διδάσκοντες στην Ηλεκτρονική Γραμματεία 3/3/2019.

Η ημερομηνία της ορκωμοσίας δεν έχει ακόμα οριστεί.

Πάτρα,  22/1/2019
Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Aίτηση ορκωμοσίας.pdf)Aίτηση ορκωμοσίας.pdf[pdf]121 Kb

Νέα παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2018 – 2019

Oι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019.

Νέα παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2018 – 2019

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.

Πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019

Κατεβάστε το ακόλουθο αρχείο.

sample image