plant_bannergenetics_banneranimal_bannerproptyxiakamsc_bannerodhgos_spoudon

Tο Τμήμα Βιολογίας 

Το τμήμα Βιολογίας ιδρύθηκε το 1967, το πρώτο Τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό.... περισσότερα

 

Ημερίδες Μεταπτυχιακών 

Από το 2004 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται ημερίδες που διοργανώνονται από... περισσότερα

 

Tο Ζωολογικό Μουσείο 

Στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών υπάρχει μεγάλος αριθμός... περισσότερα

 

Ανακοινώσεις

Εργαστήριο «Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων - Οινολογία Ι»

Παρακαλούνται οι φοιτητές του Τμήματος που θέλουν να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο «Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων - Οινολογία Ι» να προσέρθουν στο εργαστήριο «Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων» στο Νότιο κτίριο Χημείας (Β΄ όροφος) από 26/9 έως και 3/10 ώστε να εγγραφούν.

Οι ομάδες του εργαστηρίου θα ανακοινωθούν μέχρι τις 4/10, ενώ το εργαστήριο θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 5/10.


Εκ του Εργαστηρίου

ΗΘΟΛΟΓΙΑ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ 2017

Οι παραδόσεις του μαθήματος επιλογής ΗΘΟΛΟΓΙΑ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στις 10.00 π.μ.
Οι παραδόσεις θα γίνονται σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε Τετάρτη 10.00 -12.00 στην Αίθουσα των Εργαστηρίων Ζωολογίας (στον 3ο όροφο).

Ο διδάσκων
Σίνος Γκιώκας

Προκηρύξεις εκλογών για την ανάδειξη νέων διευθυντών Τομέων του Τμήματος Βιολογίας

Αναρτήθηκαν οι προκηρύξεις για την εκλογή ανάδειξης διευθυντών των Τομέων (α) Βιολογίας Ζώων, (β) Γενετικής, Βιολογίας Κυττάρου & Ανάπτυξης και (γ) Βιολογίας Φυτών του Τήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατεβάστε τα ακόλουθα έγγραφα.

Προφορική επαναλληπτική εξέταση στο μάθημα Μικροβιολογίας

Την Τετάρτη 27/09, ώρα 13:00 θα γίνει προφορική επαναλληπτική εξέταση στο μάθημα Μικροβιολογίας (στα θέματα του κ Αγγελή), στην ίδια αίθουσα που έγιναν οι γραπτές εξετάσεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι φοιτητές που επιθυμούν να ορκιστούν στην ορκωμοσία της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2017 θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση ορκωμοσίας με τα αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά έως 16/10/2017.

Μέχρι τις 16/10/2017 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι παρουσιάσεις Προπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών και να έχουν υποβληθεί στη Γραμματεία οι βαθμολογίες των μαθημάτων.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής της ορκωμοσίας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Πάτρα,  14/9/2017
Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ_2017.pdf)ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ_2017.pdf[pdf]88 Kb

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι πρωτοετείς φοιτητές, μετά την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του  Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα εισέρχονται από 25 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2017 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών http://eggrafes.upatras.gr (link is external), για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής τους.

Για τις Ειδικές κατηγορίες νεοεισαχθέντων φοιτητών, Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης, Αθλητών, Αλλοδαπών-Αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. ενημερωθείτε εδώ.

Η διαδικασία εγγραφής μπορεί να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά, εφόσον ο φοιτητής ακολουθήσει όλα τα στάδια που προβλέπονται και αναρτήσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα. Ο φοιτητής θα χρειαστεί να επισκεφθεί τη Γραμματεία του Τμήματός του σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, έχοντας μαζί του τον κωδικό αίτησης που λαμβάνει από το σύστημα και την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά του στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης, προκειμένου να παραλάβει τα Πιστοποιητικά / έντυπα που αναφέρονται παρακάτω. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν ολοκληρώσει όλα τα προβλεπόμενα στάδια και δεν αναρτήσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, θα χρειαστεί να επισκεφθεί τη Γραμματεία του Τμήματός του σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσει την εγγραφή του με το αρμόδιο προσωπικό. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής πρόσβασης, οι φοιτητές μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Υπολογιστικό Κέντρο του Τμήματος εισαγωγής τους.

To εγχειρίδιο χρήσης και η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, θα είναι διαθέσιμα εδώ https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_web_adm_student?sap-language=EL  (link is external), μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής των επιτυχόντων, από τη Δευτέρα 25.09.2017 έως και τη Δευτέρα 02.10.2017.

Για υποστήριξη κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνείτε τις ώρες 09.00-15.00 στα τηλέφωνα 2610-962632, 2610-962633 και 2610-962636, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από 25.09.2017 έως και 02.10.2017

Τα βασικά δικαιολογητικά που απαιτούνται και πρέπει να αναρτηθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών http://eggrafes.upatras.gr (link is external), αλλά επισημαίνεται ότι προβλέπονται επιπλέον κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ανάλογα με την κατηγορία και τον τρόπο εισαγωγής του κάθε φοιτητή:

  1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  2. Πιστοποιητικό Γεννήσεως
  3. Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας
  4. Έντυπο στο οποίο να αναγράφεται ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α (link is external).

-Από την Τρίτη 26.09.2017 έως Παρασκευή 29.09.2017 και ώρες 10 π.μ. – 12 μ.

-και από 3.10.2017 και έπειτα τις ώρες εξυπηρέτησης των φοιτητών, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10 π.μ. – 12 μ.,

οι πρωτοετείς φοιτητές που έχουν κάνει την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών και έχουν αναρτήσει τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία ημέρα πριν, μπορούν να παραλαμβάνουν από τη Γραμματεία:

  1.  Τρία (3) πιστοποιητικά εγγραφής για κάθε νόμιμη χρήση.
  2.  Λογαριασμό (κωδικούς) πρόσβασης στις υπηρεσίες τηλεματικής του Πανεπιστημίου Πατρών και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Ευδόξου και απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Συμπλήρωση Στατιστικού Δελτίου

Όλοι οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές που δεν έχουν συμπληρώσει το Στατιστικό Δελτίο μέσω της ηλεκτρονικής τους εγγραφής, έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν στη συμπλήρωση του και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://elstatweb.statistics.gr/deltio_fititi/deltio_fititi_login_1617.jsp.

Ο τρόπος της έγγραφης συμπλήρωσης του Στατιστικού Δελτίου στη Γραμματεία του Τμήματος παραμένει για τους φοιτητές που το προτιμούν.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Η περίοδος ανανέωσης εγγραφής για τους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, για το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδ. Έτους 2017-2018 είναι από 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017. Η ανανέωση εγγραφής πραγματοποιείται στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Γραμματείας https://progress.upatras.gr

  • Η ανανέωση εξαμήνου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη οποιουδήποτε πιστοποιητικού σπουδών από τη Γραμματεία.
  • Ανανέωση εξαμήνου πρέπει να κάνουν όλοι οι φοιτητές, ακόμη και όσοι υπολογίζουν ότι θα πάρουν το πτυχίο τους με την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2017.
  • Για τις δηλώσεις μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο  ακαδ. έτους 2017-2018 θα βγει νεότερη ανακοίνωση.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα στην ανανέωση εγγραφής οι φοιτητές επικοινωνούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Ανακοίνωση

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΛΚΕ (http://research.upatras.gr/) η ορθή επανάληψη τού Πρακτικού Αξιολόγησης αναφορικά με την υπ. αριθμ.: 27813/11.07.2017, 88 θέσεων (http://research.upatras.gr/el/content/egkrisi-praktikoy-praktiko-axiologisis-gia-tin-anathesi-88-symvaseon-ergoy-sto-plaisio-toy ) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στα πλαίσια της Πράξης ‘Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2017-2018 στο Πανεπιστήμιο Πατρών’. 

Οι εργαστηριακές εξετάσεις της Βιολογίας Φυτών Ι περιόδου Σεπτεμβρίου 2017

Οι εργαστηριακές εξετάσεις της Βιολογίας Φυτών Ι περιόδου Σεπτεμβρίου 2017 θα γίνουν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 10:00 πμ και ανά μία ώρα έως τις 13:00 μμ στην Αίθουσα ασκήσεων του Εργαστηρίου Βοτανικής.

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να εξεταστούν πρέπει να το δηλώσουν με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Τετάρτη 30 Αυγούστου προκειμένου να δημιουργηθούν τμήματα.


Εκ του εργαστηρίου,

Σπανού Σοφία
Ε.ΔΙ.Π

sample image